Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι πέτυχαν τους στόχους τους»


«Οι Οικολόγοι Πράσινοι πέτυχαν τους στόχους τους, αυτόν της εκλογής Έλληνα Πράσινου ευρωβουλευτή για πρώτη φορά στην ιστορία του οικολογικού κινήματος στη χώρα και τον προσανατολισμό της πολιτικής συζήτησης σε πράσινες κατευθύνσεις», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.


Σημειώνουν την εντυπωσιακή άνοδο των Πρασίνων στην Ευρώπη, γεγονός, το οποίο όπως υποστηρίζουν, καταδεικνύει ότι οι ευρωπαίοι πολίτες στήριξαν τις θέσεις και προτάσεις των Πράσινων για στροφή στην οικονομία που θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα την οικονομική και περιβαλλοντική κρίση, για περισσότερη κοινωνική αλληλεγγύη, για εμβάθυνση της πολιτικής ενοποίησης με σεβασμό στους πολίτες.

Στόχος τους, όπως τονίζουν, είναι ο ευρύς διάλογος με την κοινωνία.

Υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν συχνά στο στόχαστρο με μεθόδους ασύμβατες με το δημοκρατικό διάλογο, κυρίως για θέματα εξωτερικής πολιτικής, και δικαιωμάτων.

Επικίνδυνη χαρακτηρίζουν τη μετατροπή μιας εκλογικής αναμέτρησης σε διαγωνισμό εθνικής πλειοδοσίας, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε εθνικισμός αποτελεί σήμερα πρώτα απ' όλα απειλή για τη δική του χώρα».

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό που συγκέντρωσε το ΛΑΟΣ, επισημαίνουν ότι «η σιωπή όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στις επιθέσεις αυτές, με την τιμητική εξαίρεση του κ. Μάνου, οδήγησε τελικά το ΛΑΟΣ στη θέση του κριτή του πατριωτισμού των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων. Κάτι που ασφαλώς ευνοεί το συγκεκριμένο κόμμα, όχι όμως τη δημοκρατία ούτε και τα συμφέροντα τις χώρας».