Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Επίσκεψη στην Αρχαία Δωδώνη από τον πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Διάζωμα»


Τριήμερη επίσκεψη στην Ηπειρο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Διάζωμα», Σταύρος Μπένος, ο οποίος χθες το πρωί συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δωδώνης Γιώργο Βελένη, τον Προϊστάμενο της ΙΒ Εφορίας Αρχαιοτήτων Κώστα Ζάχο, επισκέφθηκε το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης.


Ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού ενημερώθηκε διεξοδικά για το έργο της αναστήλωσης, ενώ έγινε και κοινωνός της διαμαρτυρίας του Δημάρχου Δωδώνης Γιάννη Μπούκα, περί τσιμεντοποίησης του χώρου. Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κ. Μπένος με αφορμή τις έντονες διαφωνίες που υπάρχουν για την Αρχαία Δωδώνη, σημείωσε ότι πρέπει να αποτελέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι μια ενιαία συμμαχία, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει ικανοποιημένος από την δουλειά που γίνεται στο κομμάτι της αναστήλωσης.


Ατυχή χαρακτήρισε τον όρο «τσιμεντοποίηση», ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δωδώνης, Γιώργος Βελένης, εξηγώντας ότι πρόκειται για μια τεχνική που εφαρμόζεται και σε άλλα σημαντικά μνημεία. Αναφέρθηκε επίσης και στην χρηματοδότηση του έργου της αναστήλωσης, κάνοντας γνωστό ότι η απορρόφηση βρίσκεται στο 99,5%, ενώ θα δοθεί επιπλέον ποσό 124.000 ευρώ για να μην σταματήσει το έργο περιμένοντας το ΕΣΠΑ. Αρωγός στην όλη προσπάθεια δήλωσε και ο Νομάρχης Ιωαννίνων, Αλέκος Καχριμάνης, εξαίροντας παράλληλα τον Σταύρο Μπένο για την συμβολή του σε μεγάλες αλλαγές της αυτοδιοίκησης.