Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Νέα έργα στη Θεσπρωτία ανακοίνωσε ο Αντώνης Μπέζας


Από το γραφείο του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα ανακοινώθηκε ότι εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» (Οριζόντιες Δράσεις) το έργο « Διαμόρφωση Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και περιβάλλοντα χώρου στο Δήμο Συβότων», με προϋπολογισμό και πίστωση για το έτος 2009, 320.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης το Δήμο.

Με το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί η κατασκευή της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο Δημ. Διαμ. Συβότων, γεγονός για το οποίο ο κ. Μπέζας είχε δεσμευθεί κατά την πρόσφατη συμμετοχή του στην ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου.

Παράλληλα, επιχορηγείται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) με το ποσό των 85.000 ευρώ ο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Πέρδικας, ώστε να κατασκευαστεί η α΄ φάση του Κτιρίου Κοινωνικών Εκδηλώσεων στον περιβάλλοντα χώρο του Ναού.

Επιπλέον, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 55.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας, η αναμόρφωση του Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στη Νεράιδα, ώστε να δημιουργηθεί ένα αξιοπρεπές μνημείο γι’ αυτούς που αγωνίστηκαν στη μάχη της Μενίνας.