Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Νταμάρια «ξεφυτρώνουν» στην Επαρχία Φιλιατών


Ένα χρόνο μετά τη παράδοση του δρόμου που οδηγεί στο Δ.Δ. Αχλαδιάς του Δήμου Φιλιατών, τα ερωτήματα των περισσοτέρων κατοίκων παραμένουν αναπάντητα.
Τι είναι οι δυο «κρατήρες» που συναντούν οι διερχόμενοι και είναι ορατοί ακόμη και από την πόλη των Φιλιατών;

Σίγουρα η διάνοιξη ενός δρόμου προκαλεί πληγές στο τοπίο οι οποίες με την πάροδο του χρόνου, συνήθως, επουλώνονται. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα νταμάρια. (Βλέπε φωτογραφία)
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εργολάβοι στην προσπάθεια τους να κερδίσουν από την μεταφορά άμμου (την οποία έχουν κοστολογήσει στο προϋπολογισμό του έργου) προβαίνουν σε παράνομες αμμοληψίες δίπλα από τον δρόμο που κατασκευάζουν. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα ποσά που «εξοικονομούνται» κάθε άλλο από αμελητέα είναι.

Τότε έρχεται η πολιτεία μέσω των εκπροσώπων της και για να παραλάβει το έργο απαιτεί από τον εργολάβο αποκατάσταση του τοπίου και αφαίρεση από τον τελικό προϋπολογισμό του έργου το κόστος της άμμου και το κόστος της μεταφοράς της. (Για πρόστιμα δεν κάνουμε λόγο.)

Μήπως, ο δημοτικός σύμβουλος Φιλιατών Σπύρος Παππάς (αντιδήμαρχος τότε) με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού και τεχνικού συμβούλου του Δήμου Φιλιατών, μπορεί να μας δώσει μια υπεύθυνη εξήγηση, αφού ήταν ο αρμόδιος που παρέλαβε το έργο;