Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Κύριε νομάρχα Θεσπρωτίας μήπως μας εμπαίζετε;


Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο Νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, απαντώντας στα διάφορα δημοσιεύματα ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου που απασχόλησαν την κοινή γνώμη τις τελευταίες ημέρες και αφορούν ιδιαίτερα την περιοχή Συβότων αλλά όχι μόνο.
.
Ξεκινά με μια πρωτόγνωρη για τοπικό άρχοντα διαπίστωση σε ότι αφορά το εκλογικό σώμα που υποτίθεται τον στηρίζει.
.
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που υπάρχουν έστω και λίγοι ευαίσθητοι πολίτες που ενδιαφέρονται για την προστασία των αξιόλογων περιοχών του νομού μας, και έχουν το θάρρος να το καταγγέλλουν δημόσια.
.
Δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του νομού ούτε ευαίσθητοι πολίτες είναι ούτε ενδιαφέρονται για την προστασία των αξιόλογων περιοχών του νομού αφού δεν έχουν το θάρρος να το καταγγείλουν δημόσια.
.
Μήπως κύριε νομάρχα αυτή η έλλειψη θάρρους όπως ερμηνεύεται δεν είναι τίποτα άλλο από έλλειψη εμπιστοσύνης στις αρμόδιες υπηρεσίες;
Σε αυτές τις υπηρεσίες που ο επιθεωρητής της δημόσιας διοίκησης διαπιστώνει ότι είναι πρώτες στην διαφθορά. Εκτός αν υποστηρίζεται ότι η Δ/νση πολεοδομίας στην νομαρχία Θεσπρωτίας στελεχώνεται από αρχαγγέλους.
.
Και συνεχίζει ο κ. Γιόγιακας:
«Ως Νομάρχης Θεσπρωτίας σας γνωρίζω ότι ήμουν, είμαι, και θα παραμείνω ευαισθητοποιημένος με τα θέματα που έχουν σχέση με την περιοχή Συβότων, αλλά και γενικότερα με την παράκτια περιοχή, στην οποία υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη, και παρατηρούνται φαινόμενα αυθαίρετης δόμησης και αλλοίωσης του φυσικού περιβάλλοντος, και από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων μου επέβαλα με την αριθμ. 987/14-2-2007 απόφασή μου για όσες οικοδομικές άδειες εκδίδονται από την 1-1-2007 να γίνεται υποχρεωτικά αυτοψία στα κτίρια που κατασκευάζονται και ζητείται η ηλεκτροδότησή τους.»
.
Εδώ ο νομάρχης αν και «παρατηρεί» αυθαίρετη δόμηση και αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, οι αρμόδιες υπηρεσίες στις υποχρεωτικές αυτοψίες ...δεν το διαπιστώνουν.
Αλήθεια! πόσες περιπτώσεις αυθαίρετης δόμησης και αλλοίωσης του φυσικού περιβάλλοντος έχουν καταγραφεί, έστω, τα τελευταία δυο χρόνια από την πολεοδομία;
,
Και συνεχίζει:
.
«Παράλληλα για την εξάλειψη κάθε πιθανού φαινομένου διαφθοράς αναδιοργάνωσα την Δ/νση Πολεοδομίας και την στελέχωσα με νέους τεχνικούς.»
.
Εδώ ο νομάρχης ξεπέρασε τον εαυτό του. Έλυσε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της διαφθοράς στη Θεσπρωτία. Έτσι, σε αντίθεση με τους άλλους Νομούς που οι πολεοδομίες είναι βουτηγμένες στη διαφθορά, εδώ ο νομάρχης παίρνει «προληπτικά» μέτρα για πιθανή εμφάνιση της διαφθοράς.
.
Και ο νομάρχης ...τελειώνει:
.
«Καλό θα ήταν για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις με γενικά και αόριστα λόγια για δήθεν «όργιο παρανομίας» όπως αναφέρεται σε ηλεκτρονικό δημοσίευμα, για κάθε φαινόμενο παρανομίας ανεξάρτητα πότε έγινε να ενημερώνομαι με συγκεκριμένα στοιχεία, ώστε να δοθούν εντολές στους υπαλλήλους της Πολεοδομίας για τον έλεγχό τους.
Θα είμαι στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία που θα βοηθά στην προστασία του τόπου μας.»
.
Το «όργιο διαπλοκής και διαφθοράς» που διαπιστώνει ο καθένας που συναλλάσσεται με δημόσιες υπηρεσίες, είναι απορίας άξιο πως «το παιδί του λαού» Βασίλης Γιόγιακας το αντιλαμβάνεται ως προϊόν νοσηρής φαντασίας που δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις.
.
Κύριε Γιόγιακα, μπορείτε να πιστεύεται ότι θέλετε. Δεν μπορείτε όμως να υποτιμάτε την νοημοσύνη μας... ο λαός που τόσο υποτιμητικά εκφράζεστε για αυτόν θα σας απαντήσει όποτε τολμήσετε να τον χρησιμοποιήσετε ως εφαλτήριο των προσωπικών σας φιλοδοξιών.