Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ανακαλύφθηκαν δύο νέα μουσικά έργα του Μότσαρτ


Δύο συνθέσεις του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ ανακάλυψαν ειδικοί στην αυστριακή πόλη Σάλτσμπουργκ. Οι παρτιτούρες βρίσκονταν επί μακρόν στην κατοχή του Διεθνούς Ιδρύματος Μότσαρτ.

Εκπρόσωπος του Ιδρύματος δήλωσε ότι η επίσημη παρουσίαση των νέων συνθέσεων αναμένεται να γίνει στις 2 Αυγούστου, ενώ γνωστοποίησε ότι τα μουσικά έργα θα εκτελεστούν στο γνήσιο πιάνο του.
Ο Μότσαρτ, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του λεγόμενου "βιεννέζικου κλασικισμού", έγραψε περισσότερα από 600 γνωστά μουσικά έργα μέχρι το θάνατό του το 1791, σε ηλικία 35 ετών.Είχε αρχίσει να συνθέτει από τα πέντε του χρόνια και μεταξύ των έργων του συγκαταλέγονται όπερες, μουσική δωματίου, χορωδιακά και κονσέρτα πιάνου.

Να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο, βρέθηκε σε βιβλιοθήκη της Γαλλίας ένα ακόμη άγνωστο έργο του Μότσαρτ. Πρόκειται για πρόχειρες σημειώσεις, ένα προσχέδιο μιας μουσικής σύνθεσης. Την αυθεντικότητα του έργου είχε επιβεβαιώσει και ο Αλόις Φουκς, διάσημος κυνηγός χειρογράφων του 19ου αιώνα, που εξέτασε το έργο το 1839 και άφησε σχετικό σημείωμα.