Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Αθήνα - Γιάννενα σε ...35 λεπτά!


Από τις 2 Αυγούστου ξεκινούν οι πτήσεις προς και από τα Γιάννενα με τα νέα αεροσκάφη της Ολυμπιακής, η οποία από τον Οκτώβριο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Τα νέα αεροσκάφη που θα αντικαταστήσουν τα γνωστά ελικοφόρα, θα είναι τα Q-400, ογδόντα θέσεων και βέβαια ολοκαίνουρια. Αναπτύσσουν ταχύτητα ίδια με τα airbus και η πτήση από τα Γιάννινα μέχρι την Αθήνα θα διαρκεί μόλις 35 λεπτά. Θεωρούνται από τα πιο σύγχρονα και ασφαλή του κόσμου και είναι σίγουρο ότι η δρομολόγησή τους θα αναβαθμίσει σημαντικά την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων.

Στους στόχους της νέας εταιρίας, η οποία όπως είναι γνωστό «πιλοτάρεται» από τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, είναι η αύξηση των δρομολογίων, η οποία θα γίνει μόλις λήξει ο προγραμματισμός της Ολυμπιακής, μετά δηλαδή από λίγους μήνες.

Οι πτήσεις θα είναι τρεις σε καθημερινή βάση και αυτό που εξετάζεται σοβαρά είναι η αλλαγή στην ώρα της πρωινής, ώστε να αποφεύγονται ακυρώσεις και ματαιώσεις εξ αιτίας του καιρού. Η εταιρία μελετά ακόμη και το ενδεχόμενο της παραμονής του αεροσκάφους από το βράδυ στα Γιάννινα, αν και αυτό απαιτεί και την παρουσία τεχνικού, πράγμα που δυσκολεύει την κατάσταση.

Ο σχεδιασμός πάντως θα ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Ο βασικός του άξονας είναι η άριστη εξυπηρέτηση των πελατών και η ακρίβεια των πτήσεων. Η στρατηγική της νέας εταιρίας, παρουσιάστηκε σε συνάντηση στελεχών της με τουριστικούς πράκτορες από την Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη, η οποία έγινε στην Θεσσαλονίκη. Η ενημέρωση υπήρξε αναλυτική και αυτό που τονίστηκε είναι ότι η νέα Ολυμπιακή θέλει να πετάξει πολύ ψηλά. Στην Βορειοδυτική Ελλάδα δημιουργείται μία νέα Γενική Διεύθυνση της Ολυμπιακής, τα ηνία της οποίας αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Παύλου, διευθυντής μέχρι πρότινος στην Aegean και η οποία θα αφορά στα αεροδρόμια Ιωαννίνων, Ακτίου, Κέρκυρας, Κοζάνης και Καστοριάς. Έδρα της θα είναι τα Ιωάννινα. Η νέα Ολυμπιακή λοιπόν ξεκινά με τα καλύτερα για την περιοχή μας, η οποία εδώ και μία εικοσαετία ήταν αντιμέτωπη με πολιτικές, πράξεις και ενέργειες συνεχούς υποβάθμισης της αεροπορικής σύνδεσης, από την κρατική Ολυμπιακή. Ίσως λοιπόν, πράγματι ανοίγει μια νέα σελίδα!