Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Το καυτό χνότο της Υπ.Ε.Ε.


Γράφει ο politis.gr
.
Όποιος έχει την σοβαρότητα να παρακολουθεί τα δρώμενα στην χώρα μας έξω από τηλεασθένειες, μολυσματικά άρθρα εφημερίδων και εγκεφαλικές κομματικές αρτηριοσκληρώσεις, διαπιστώνει ότι υπάρχει ένα αφανές έργο κάποιων ανθρώπων, το οποίο όχι μόνο δεν αναδεικνύεται ( όπως θα έπρεπε) , αλλά γίνεται και μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης τους.

.Ομιλώ για την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Η συγκεκριμένη υπηρεσία όχι μόνο έρχεται σε αντίθεση με τον μεγάλο ασθενή που ακούει στο όνομα κρατικές υπηρεσίες, αλλά ...εντυπωσιάζει. Κάθε εβδομάδα έχει και μια άλλη μεγάλη επιτυχία.

.Ας δούμε την δράση της το τελευταίο 15νθημερο:

-07.07.2009 -Αποκάλυψε μεγάλη υπόθεση έκδοσης και διακίνησης εικονικών τιμολογίων στην Καβάλα .Τα πρόστιμα υπολογίζονται σε 8,2 εκατ.ευρώ

-13.07.2009 - Αποκάλυψε μεγάλη υπόθεση έκδοσης εικονικών τιμολογίων στη Νέα Σμύρνη.Τα Πρόστιμα πλησιάζουν τα 60 εκατ. ευρώ

-15.07.2009 - Αποκάλυψε υπόθεση λαθραίων τσιγάρων. Τα πρόστιμα είναι ύψους 4 εκατ. ευρώ.

-17.07.2009 - Αποκάλυψε Υπόθεση εικονικών τιμολογίων στη Λέσβο. Εκτιμώμενα πρόστιμα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ

-20.07.2009 - Αποκάλυψε διεθνές κυκλώμα εξαπάτησης ασφαλιστικών εταιρειών. Η αποκάλυψη του κυκλώματος απέτρεψε την ολοκλήρωση και άλλων αντίστοιχων περιπτώσεων, συνολικού ποσού άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ.

.Το ίδιο διάστημα συνεχίζονται στην Κρήτη οι έρευνες για την πρωτοφανή υπόθεση παράνομης είσπραξης αγροτικού ΦΠΑ, με την ταυτόχρονη τέλεση σοβαρών ποινικών εκτός των φορολογικών αδικημάτων.

.Η ΥπΕΕ αναφέρει ότι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονται Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και φυσικά πρόσωπα. Το ποσό που έχει υπεξαιρεθεί μέσω διαφόρων παράνομων πρακτικών ανέρχεται στο ποσό των 56 εκατ. ευρώ.

.Όσοι εμπλεκόμενοι δεν έχουν υποπέσει σε ποινικά αδικήματα και συμμορφωθούν οικειοθελώς, δηλαδή επιστρέψουν τα παρανόμως εισπραχθέντα χρηματικά ποσά ΦΠΑ με το 1/5 των προσαυξήσεων στην αρμόδια ΔΟΥ, πριν την έκδοση εντολής προσωρινού ελέγχου, απαλλάσσονται από κάθε άλλο πρόστιμο ΦΠΑ και Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
Ήδη, έχουν αποσταλεί 300 περίπου υπηρεσιακά σημειώματα και οι έρευνες συνεχίζονται.

.Συνολικά όπως δείχνουν τα στοιχεία, τα εκτιμώμενα πρόστιμα από τους ελέγχους που ολοκλήρωσε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων το πρώτο εξάμηνο του 2009 είναι αυξημένα κατά 30%.

.Το ύψος των εκτιμώμενων προστίμων συνιστά ένα σημαντικό δείκτη αποτελεσματικότητας των ελέγχων, όχι όμως και το μόνο, αφού υπάρχουν επιπλέον κατηγορίες ελεγκτικού έργου, όπως οι εμφανείς έλεγχοι, οι έλεγχοι διακίνησης ή οι έλεγχοι σε επιλεγμένες επιχειρήσεις. Παρά ταύτα αποτελούν ένα ικανοποιητικό δείκτη αξιολόγησης του παραγόμενου έργου.

.Η Υπ.Ε.Ε. προγραμματίζει κατά το προσεχές διάστημα τον έλεγχο των εταιρειών, που αναλαμβάνουν δημόσια έργα, καθώς και έργα από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

.Μια συμβουλή λοιπόν για όσους έχουν κάνει ρεμούλες με τιμολόγια. Αγοράστε ΄κάνα σπιτάκι στην Πούντα ντελ Εστε, γιατί αυτό που νιώθετε στην πλάτη σας δεν είναι ο καύσωνας όπως νομίζετε, αλλά ... το καυτό χνότο της Υπ.Ε.Ε.
.
http://politis-gr.blogspot.com/2009/07/blog-post_22.html