Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Η «βούτα» της ΤΙΤΑΝΗΣ


Ένα πληρωμένο δημοσίευμα προς υπεράσπιση(;) του δημοτικού συμβούλου Φιλιατών Σπύρου Παππά παρουσιάζει στο τελευταίο φύλλο της η εβδομαδιαία εφημερίδα της Θεσπρωτίας ΤΙΤΑΝΗ.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή της συγκεκριμένης εφημερίδας από τον «δήθεν θιγόμενο» αφού είναι η μόνη που βρίζει, και λασπολογεί ασύστολα.
Όταν προτιμάς να πληρώνεις κάποιον να συκοφαντεί από το να δίνεις πειστικές απαντήσεις σε όσα σου καταμαρτυρούν, η επιλογή της συγκεκριμένης εφημερίδας θεωρείται μοναδική. Καμία άλλη εφημερίδα στη Θεσπρωτία που σέβεται τους αναγνώστες (παρά τη σοβαρή οικονομική κρίση που πλήττει τον επαρχιακό τύπο) δεν θα τολμούσε να παρουσιάσει το οποιοδήποτε αρχιλαμόγιο ως αθώα περιστερά.
Παραθέτουμε ολόκληρο το συκοφαντικό παραλήρημα που καταφέρεται εναντίον της ιστοσελίδας μας, με ένα (προς το παρόν)μικρό από πλευρά μας σχολιασμό:
Συντάκτης του κειμένου φέρεται ο Αλέξης Αθανάσιου

Τίτλος: « www.filiati.blogspot.com ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΝ!»

«Πίστεψαν, οι αφελείς, πως πίσω από την ανωνυμία που παρέχουν τα «blogs» θα μπορούν να βγάζουν κάθε τί άρρωστο που έχουν αποθηκεύσει μέσα τους, εξ αιτίας των διάφορων κόμπλεξ, με τα οποία έχουν προσβληθεί.
.
Λίγο-πολύ, η γνωστή άποψη όσων ενοχλούνται από τις δυνατότητες του διαδικτύου.
.
«Δεν διστάζουν να σπιλώνουν προσωπικότητες και υπολήψεις, γιατί φθονούν ή γιατί κάποιοι τους αγοράζουν τις ψυχές, με λίγα ψίχουλα. Είναι αφελείς, γιατί σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, νόμοι προστατεύουν κάθε πολίτη, πολύ δε περισσότερο, από τις λάσπες, που εκτοξεύουν κάποια αποβράσματα της κοινωνίας.»
.
Συμφωνούμε απόλυτα ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία οι νόμοι πρέπει να προστατεύουν κάθε πολίτη από τις λάσπες που εκτοξεύουν κάποια αποβράσματα της κοινωνίας. Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται αυτό δεν συμβαίνει. Τρανή απόδειξη η παρουσία του συντάκτη, στο χώρο του τύπου, στη Θεσπρωτία.
.
«Τελευταία στο νομό μας, έκανε την εμφάνιση ένα τέτοιο «blog» που το συνέδεσε με τον τίτλο, με μια πόλη και μια περιοχή, που οι κάτοικοί της την έχουν τιμήσει, επί αιώνες, με την μόρφωση, την ευγένεια, το θάρρος και τον πολιτισμό. Το Φιλιάτι!»
.
Προφανώς ο συντάκτης αγνοεί την πραγματικότητα. Το blog μας λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια και είναι από τα πρώτα που έκαναν την εμφάνισή τους στο νομό. Με πάνω από χίλιες αναρτήσεις έχει καταξιωθεί στο χώρο από το ήθος και την ποιότητα στα δημοσιεύματα. Ο υπομονετικός αναγνώστης μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει αυτό ανατρέχοντας στις αναρτήσεις μας. Οι 35000 επισκέψεις, μόνο το τελευταίο πεντάμηνο, είναι μια ακόμη επιβεβαίωση.
Σίγουρα το Φιλιάτι έχει μια πολιτιστική παράδοση. Ως γνήσιοι Φιλιαταίοι έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε αυτή από κάθε λαμόγιο και κάθε εκφραστή της βαρβαρότητας που προσπαθεί να την εκποιήσει για προσωπικό του όφελος.
.
«Είναι γεγονός πως η κίνηση αυτή είναι προϊόν εντολής κάποιου ή κάποιων που έχουν τις δικές τους αδυναμίες, στο θέμα της επικοινωνίας»
.
Από πού θεωρεί ο συντάκτης ως γεγονός ότι γράφουμε κατόπιν εντολής κάποιων άλλων; Αυτή η βεβαιότητα από πού πηγάζει; Μήπως από την αντίληψη που έχει για την «αδέσμευτη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία»;
.
«Στις σελίδες του, πριν λίγο καιρό, ασχολήθηκε και με την δική μου αφεντιά, αλλά, γρήγορα, αφού αντιλήφθηκαν, πως φωτογραφήθηκαν, τόσο ο υπεύθυνος όσο και συντάκτης των κατάπτυστων κειμένων, τρομοκρατήθηκαν, από τον φόβο της καταμήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση και το απέσυραν.Όμως, προσωπικά, δεν προσφεύγω εύκολα σε τέτοια μέσα.
Ίσως η δική μου αποστροφή και απαξίωση, τον ή τους ενεθάρρυνε και στράφηκαν με τέτοια αρρωστημένα πάθη, που ξεσήκωσαν την ίδια τους την κοινωνία, γιατί τα χαρακτήρισαν ανομολόγητα.»
.
Δεν συνηθίζουμε να ασχολούμαστε με λαϊκιστές και συκοφάντες. Τα ίδια τους τα κείμενα τους χαρακτηρίζουν. Σε ότι αφορά το κείμενο που αναφερόταν στην «αφεντιά» του, απλώς το αναδημοσιεύσαμε από άλλο blog όπως άλλωστε κάνει και αυτός στην εφημερίδα του.
Βέβαια κανένα κείμενο δεν αποσύρεται αν δε μας ζητηθεί από τον «θιγόμενο». Και ο συντάκτης δεν μας το ζήτησε ποτέ.
.
«Ένα θύμα αυτής της αρρωστημένης ψυχής τους, αυτές τις μέρες, είναι ο καταξιωμένος, όχι μόνο στην επαρχία Φιλιατών, αλλά σ’ ολόκληρη τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο, Πολιτικός Μηχανικός και επί δεκαετίες αιρετός της Αυτοδιοίκησης, Σπύρος Παππάς. Είναι τέτοιο το μίσος που βγαίνει μέσα από τα σωθικά τους και τέτοια η εμπάθεια τους, που ανάγκασαν την ίδια την κοινωνία τους, να απαιτήσει από τον θιγόμενο και σκιαιότατα συκοφαντούμενο, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, τόσο για το οριστικό κλείσιμο αυτού του κατάπτυστου blog, που προσβάλει κάθε έννοια δημοσιογραφίας και ενημέρωσης, όσο και την αυστηρότατη και παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων (φυσικών και ηθικών αυτουργών) αυτού του εγκλήματος.»
.
Προφανώς τις παραπάνω βαρύγδουπες λέξεις ο συντάκτης τις εμπνεύστηκε κοιτώντας τον εαυτό του στο καθρέπτη.
Απ’ ότι φαίνεται έχει την εντύπωση ότι βρίζοντας και συκοφαντώντας επιτελεί δημοσιογραφικό έργο. Σίγουρα όμως επικοινωνεί με κάποιους. Τους ομοίους του. Και αυτοί δεν είναι ολόκληρη η κοινωνία. Είναι ένα πολύ μικρό μέρος της που θεωρεί πως επικοινωνία είναι η λάσπη το βρίσιμο η συκοφαντία, η παραπληροφόρηση και η εμπάθεια. Και αυτός τους τα παρέχει αυτά σε αφθονία.
Σε ότι αφορά τους «θιγόμενους» θα ήταν προτιμότερο να μας απαντούσαν υπεύθυνα και να απαιτούσαν «αποκατάσταση» της αλήθειας παρά να προσφεύγουν σε τέτοιου είδους επιλογές για να μας επιτεθούν και να μας συκοφαντήσουν σε όσα τους καταμαρτυρούν.
Το blog μας και ταυτότητα έχει και διεύθυνση διαθέτει και τον ελεύθερο σχολιασμό επιτρέπει.
..
«Με την απαίτηση αυτή της πανθεσπρωτικής κοινωνίας, ταυτίζομαι και προσωπικά, γιατί έχω χρέος να προστατέψω τη Δημοσιογραφία, την οποία υπηρετώ εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια.»
.
Πολύ φοβούμαστε ότι ο συντάκτης σύντομα θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στη δυσάρεστη θέση να αναιρέσει αυτά που με τόση βεβαιότητα(;) υποστηρίζει για τον «θιγόμενο» προστατευόμενό του. Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά.
Το πώς αυτός υπηρετεί την δημοσιογραφία 40 χρόνια και πως την αντιλαμβανόμαστε εμείς είναι εμφανές από το παραπάνω κείμενο. Αν και είχαμε κάθε δυνατότατα (και ως βάναυσα προσβεβλημένοι) να απαντήσουμε ακολουθώντας το ύφος του, δεν το πράξαμε.

Για την «ταμπακέρα» βέβαια ούτε λόγος. Τα ερωτήματα προς τον "προστατευόμενό" του περιμένουν ακόμη απάντηση.

http://filiati.blogspot.com/2009/07/blog-post_1030.html
http://filiati.blogspot.com/2009/07/blog-post_06.html
http://filiati.blogspot.com/2009/07/blog-post_8293.html