Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ευρωπαϊκό Κωπηλασίας: Τέσσερα χρυσά και ένα ασημένιο η Ελλάδα

..........................................................................
Τέσσερα χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο πανηγυρίζει η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που ολοκληρώθηκε στο Μπρεστ της Λευκορωσίας. Έτσι αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι η ελληνική κωπηλασία εξελίσσεται σε μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις τόσο στη Γηραιά Ήπειρο, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Βασίλης Πολύμερος και ο Δημήτρης Μούγιος, αγωνίστηκαν μαζί στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών μετά από ένα χρόνο και έκαναν περίπατο στον τελικό, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους τους.
Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου και η Θεσπρωτή Αλεξάνδρα Τσιάβου, μετά το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πόζναν, ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο ίδιο αγώνισμα, στις γυναίκες...

Νέα επιτυχία και για τους Απόστολο και Νίκο Γκουντούλα. Οι Μεσογειονίκες και “χάλκινοι” στο Παγκόσμιο, πήραν την πρωτιά στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου. Το τέταρτο χρυσό ήρθε στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, το μεγάλο αουτσάιντερ του τελικού, Τσάμης, Παπαχρήστος, Τζιάλλας και Γαβριηλίδης πήραν την πρώτη θέση και κρέμασαν το “χρυσάφι” στο στήθος τους. Το αργυρό μετάλλιο στον τελικό του σκιφ κατέκτησε ο Γιάννης Χρήστου.