Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Νέες προοπτικές για την τουριστική αγορά της Ηπείρου


Μια νέα, μεγάλη τουριστική αγορά για την Ήπειρο φαίνεται ότι ανοίγει, αφού 100 από τους πιο ισχυρούς Ρώσους ταξιδιωτικούς πράκτορες θα βρίσκονται στην περιοχή μας από αύριο και για τέσσερις μέρες, φιλοξενούμενοι στο Grand Serai Ξενία του γνωστού Ηπειρώτη επιχειρηματία κ. Κώστα Μήτση.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εικόνα της Ηπείρου με τις πολλές απαράμιλλες φυσικές της ομορφιές και να την κάνει πιο ελκυστική στους ξένους τουρίστες.
Γι’ αυτό το σκοπό λοιπόν ο Όμιλος Mitsis Hotels, σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο Ρωσικό Tour Operator «Labirint» για δεύτερη φορά θα φιλοξενήσει από αύριο Σάββατο και μέχρι την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 100 Ρώσους ταξιδιωτικούς πράκτορες στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Grand Serai Congress & Spa στα Γιάννινα.
Οι τουριστικοί πράκτορες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μέσα από οργανωμένες εκδρομές την πόλη των Ιωαννίνων, το Νησάκι, καθώς και άλλες περιοχές όπως το Μονοδένδρι, το Δίλοφο, το Πάπιγκο, την Οξιά και το Φαράγγι του Βίκου. Αυτές οι επισκέψεις θα αποτελέσουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εναλλακτικές δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρει ο Ορεινός Τουρισμός.

Στόχος της νέας αυτής πρωτοβουλίας είναι η παρουσίαση των Ιωαννίνων καθώς και της ευρύτερης περιοχής, ως προορισμό εναλλακτικού τουρισμού, καθώς και η ενδυνάμωση της οικονομίας της τοπικής κοινωνίας.
Η περιήγησή τους στην Ελλάδα θα συνεχιστεί με την επίσκεψή τους στο νησί της Κέρκυρας και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο, επίσης του ομίλου Μήτση, Roda Beach Resort & Spa.
Ας σημειωθεί ότι αρωγός στην προσπάθεια αυτή, είναι οι εταιρίες εναλλακτικών μορφών τουρισμού Νύμφαι και Alpine Zone, οι οποίες φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα πλήρες πρόγραμμα ξενάγησης, ώστε να ενεργοποιήσουν το ενδιαφέρον των Ρώσων Πρακτόρων.

Ο Ηπειρώτης επιχειρηματίας Κώστας Μήτσης είναι σήμερα ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων, αφού μετρά ήδη 20 μεγάλα, υπερπολυτελή ξενοδοχεία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (Ρόδος, Κω, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Αθήνα, Γιάννινα). Δεν είναι τυχαίο ότι το όνομα του «Ομίλου Κ. Μήτση» είναι ευρέως διαδεδομένο, ισχυρό και αξιόπιστο τόσο στους επιχειρηματικούς όσο και στους τουριστικούς κύκλους της Ευρώπης.