Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Βαθαίνει το ρήγμα στον Β. Ηπειρωτικό Ελληνισμό!


Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει ο κηρυγμένος πόλεμος μεταξύ των δύο ομάδων που έχουν δημιουργηθεί στην Βορειοηπειρωτική «ΟΜΟΝΟΙΑ». ..
.
Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΚΕΑΔ Θωμάς Μήτσιος, που συμμετέχει στην ομάδα των Σπύρου Ξέρα και Κώστα Μπάρκα, για να διαφοροποιήσει την θέση του από τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, τάχθηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπέρ των Τσάμηδων! Μιλώντας στο Αλβανικό κανάλι «Vizion plus», και σε ερώτηση του δημοσιογράφου περί «τσάμικου» θέματος, ο κ. Μήτσιος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είναι αλήθεια πως εμείς έχουμε μιλήσει διαμέσου του Ντούλε, αυτός έχει κάνει κάποιες δηλώσεις, οι οποίες μπορεί να ήταν προσωπικές δικές του. Εγώ δεν θα ήθελα να λάβω θέση γι’ αυτό το ζήτημα, όχι διότι φοβάμαι την πραγματικότητα, γιατί η πραγματικότητα είναι αυτή που έχει δεχθεί και η ιστορία. Ειλικρινά εγώ δεν θα έλεγα, δεν θα ήμουν πραγματικά με μια κοφτή θέση πως υπάρχει ή δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα...
Με τον κ. Ντούλε είχαμε πολλές αντιπαραθέσεις. Εμείς ως μειονότητα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, πολύ προσεκτικοί απέναντι στο χειρισμό ενός προβλήματος που έχει μια άλλη κοινότητα. Δηλαδή εμείς είμαστε μια κοινότητα, αυτοί πραγματικά ισχυρίζονται έχουν κάποια ιστορικά δικαιώματά τους. Η ελληνική κοινότητα και η κοινότητα των Τσάμηδων έχουν παράλληλες γραμμές, έχουν γραμμές που δεν συγκρούονται. Δηλαδή δεν υπάρχει καμία ιστορική σύγκρουση πριν και μετά τον πόλεμο. Έτσι εμείς οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλούμε για μια άλλη κοινότητα ή για μια άλλη μειονότητα…». Όπως φαίνεται οι αντίπαλες παρατάξεις μπλέκουν και το ανύπαρκτο «Τσάμικο» στον αγώνα επιβίωσης που κάνει η μία εναντίον της άλλης. Είναι καιρός να σοβαρευτούν τα στελέχη της Μειονότητας, γιατί με την τακτική που ακολουθούν θα ενταφιάσουν τον ίδιο τον τόπο τους. Αν δεν το έχουν κάνει ήδη.
.
.

http://www.proinoslogos.gr/pn/index.php?module=pagesetter&func=viewpub&tid=11&pid=7864