Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ανέλαβε η νέα Περιφερειάρχης Ηπείρου


Στην διάθεσή της για συνεργασία με όλους τους φορείς της Ηπείρου, επικέντρωσε τις πρώτες τις δηλώσεις η νέα Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Δήμητρα Γεωργακοπούλου.

Η κ. Γεωργακοπούλου έφτασε το μεσημέρι στο γραφείο της και στις πρώτες της συναντήσεις ήταν αυτή με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Νίκο Γκόντα και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Κώστα Σκαλτσά, ενώ τηλεφωνικά λόγω της απουσίας του στην Αθήνα μίλησε με το Νομάρχη Αλέκο Καχριμάνη.
Θετική και εποικοδομητική κριτική ζήτησε από τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και συνεργασία με στόχο να προωθηθούν ζητήματα της περιοχής.
«Υπόσχομαι ότι θα είμαι δίπλα σε όλους με στόχο να βάλουμε την Ήπειρο σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης. Θέτω τον πήχη ψηλά και θέλω την συνεργασία όλων στην κατεύθυνση αυτή», τόνισε η κ. Γεωργακοπούλου...

Ευχαρίστησε δε τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εσωτερικών για την επιλογή και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλό του τόπου. «Η Ήπειρος έχει πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά. Έχει ανεξάντλητο φυσικό πλούτο. Έχει όμως χαμηλούς οικονομικούς δείκτες και εκεί θα επικεντρωθεί η προσπάθειά μας», τόνισε η νέα Περιφερειάρχης.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον περιορισμένο χρόνο που θα παραμείνει στην θέση αυτή, λόγω της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που περιλαμβάνει την κατάργηση των διορισμένων Περιφερειαρχών, είπε ότι βρίσκεται στην θέση αυτή για να υπηρετήσει το πρόγραμμα της Κυβέρνησης, ανεξάρτητα από χρόνους. «Κανένας δεν μπορεί να θέσει χρονοδιάγραμμα. Και για ένα μήνα να βρισκόμουνα στην θέση πάλι θα κατέβαλα την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια», τόνισε η κ. Γεωργακοπούλου.

http://www.epiruspost.gr/ipiros/2461-2009-12-14-12-23-52.html