Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Αποστολή ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ελληνικά σχολεία της Αλβανίας


Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Φ. Πετσάλνικου με Β. Μπολάνο και Β. Ντούλε

Την ελπίδα ότι η Αλβανική ηγεσία θα διενεργήσει σύντομα απογραφή του πληθυσμού με αντικειμενικότητα και υπό την εποπτεία του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία θα περιλαμβάνει και το εκεί ελληνικό στοιχείο, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και οι πρόεδροι, της «Ομόνοιας» Βασίλης Μπολάνο και του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλης Ντούλε.
Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα, το θέμα της απογραφής της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία αποτελεί αίτημα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία σε κάθε έκθεση προόδου για την ενταξιακή προοπτική της γείτονας χώρας επαναφέρει και το θέμα των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
Οι τρεις άνδρες συζήτησαν την τρέχουσα πολιτική κατάσταση της γείτονας χώρας, καθώς και τη δραστηριότητα της ελληνικής μειονότητας για την οποία ο κ. Πετσάλνικος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής Βουλής, ενώ τόνισε την σημασία που έχει η διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητάς της και ιδιαίτερα η ελληνική γλώσσα.
Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε επίσης την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για την αποστολή ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ελληνικά σχολεία της Αλβανίας.

http://www.proinoslogos.gr/pn/index.php?module=pagesetter&func=viewpub&tid=13&pid=380