Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Η Ε.Ε. στο επίκεντρο ημερίδας για δημοσιογράφους στα Γιάννινα

.
Οι προτάσεις της Ευρώπης για θέματα μεταναστευτικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά, διατυπώθηκαν στην ημερίδα που οργάνωσαν για τα τοπικά ΜΜΕ το Σάββατο στα Γιάννινα το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ηπείρου.
/
Με συντονιστές τους έμπειρους δημοσιογράφους των Ιωαννίνων Φιλήμονα Καραμήτσο (α’ συνεδρία) και Γιώργο Κυρούση (β’ συνεδρία), πολιτικοί και δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν σε θέματα πάνω στα οποία γίνονται ζυμώσεις στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης μιλώντας με θέμα «Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Εθνικά Κοινοβούλια: Τι αλλάζει με τη συνθήκη της Λισαβόνας», τόνισε ότι «η Συνθήκη της Λισαβόνας ενισχύει σημαντικά τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το Κοινοβούλιο έχει επομένως τις εξουσίες μιας Βουλής, εκπροσωπούσης τους πολίτες της Ένωσης, ενώ το Συμβούλιο παίζει τον ρόλο μιας Συγκλήτου, εκπροσωπούσης τις κυβερνήσεις των κρατών μελών».
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης παρουσίασε τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, ενώ ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Μιχάλης Τρεμόπουλος μίλησε για το μέλλον του Πλανήτη, το οποίο χαρακτήρισε αβέβαιο, μετά τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης.
Ο καθηγητής Νίκος Γιαννής ανέλυσε τη θέση του πολίτη στην δημοκρατική Ευρώπη του σήμερα.
.