Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

Η απέραντη πολιτική μοναξιά της ΝτόραςΗ Ντόρα Μπακογιάννη επιβεβαιώνει μέρα με τη μέρα δύο πράγματα:
Αφενός την ανικανότητα που θα είχε η ΝΔ να ασκήσει αξιωματική αντιπολίτευση, στη περίπτωση που εκείνη εκλεγόταν, αφετέρου την απέραντη πολιτική μοναξιά της.
Οι βαρύγδουποι τίτλοι που διαβάζουμε αυτές τις μέρες στις εφημερίδες (βλ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), πως «η Ντόρα πήρε το όπλο της», και παρεμβαίνει στη δημόσια σφαίρα, δεν αρκούν για να περισώσουν το χαμένο της γόητρο.
Αν όμως μέναμε μόνο στο γόητρο θα ήταν καλά.
Σε αυτή τη περίπτωση, εκτός από πλήρη απουσία ελάχιστης κομματικής πειθαρχίας, είναι φανερή (για μια ακόμη φορά) η αναντιστοιχία της μεγάλης λαϊκής βάσης του κόμματος, με τις «αρχές και τα πιστεύω» της Αγίας Οικογένειας.
Η συμπεριφορά της λοιπόν ως μια «προσωπικότητα της πολιτικής ζωής» και όχι ως ένα μέλος κόμματος, προφανώς και βάζει σε σκέψεις για τη σκοπιμότητά του «στρατιώτη της παράταξης»...

Αν και επισήμως, από τη ΝΔ, κανείς δεν σχολιάζει τις επιλογές της πρώην υπουργού Εξωτερικών, είναι πασιφανές πως οποιαδήποτε προσπάθεια να προκληθούν ρωγμές στη συνοχή της ΝΔ θα βρεθεί αντιμέτωπη με την αντίδραση των 800.000 πολιτών που έδωσαν ισχυρή εντολή στον Αντ. Σαμαρά να διαλύσει τους μηχανισμούς.
Με λίγα λόγια οι θέσεις της για το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας και για τη παροχή ιθαγένειας στους μετανάστες, δεν πλησιάζουν καν τις ιδέες του μέσου νεοδημοκράτη.
Τότε λοιπόν ..σε τι στοχεύει η Ντόρα; Μήπως σε μια ηρωική έξοδο;
Στελέχη της διατυμπανίζουν από τώρα δεξιά και αριστερά πως στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα στηρίξουν Κακλαμάνη (ανεξαρτήτως στο τι θα στηρίξει ο Σαμαράς) και πολλοί διαρρέουν σε δημοσιογραφικούς κύκλους πως στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.
Αλησμόνητη η φράση: Πασόκ έχουμε ένα και δεν χρειαζόμαστε άλλο.
Κ.Χ.

http://www.antinews.gr/?p=31851