Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Όχι άλλα λάθη για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Ιωαννίνων.

Εναντιώνονται στο ρυθμιστικό σχέδιο όλοι εκείνοι που κατέστησαν τα Γιάννενα ως τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ πόλη, που δεν διαθέτει κόμβο σύνδεσης με την Εγνατία οδό.
Αντί να ζητήσουν την πρόβλεψη και την κατασκευή δύο ή και περισσότερων κόμβων ( τα Γρεβενά διαθέτουν τρείς!!! κόμβους) σιώπησαν και αρκέσθηκαν στη μία εγκληματική σύνδεση που ντροπιάζει τα Γιάννενα.

Εναντιώνονται λοιπόν και σήμερα στο ρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο ικανοποιεί, ως γνωστόν, τα πλατιά λαϊκά στρώματα όπως αυτά εκφράσθηκαν στην πρόταση του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Με αστεία επιχειρήματα μόνο και μόνο για να μη φανεί ποιός το έκανε, βυσσοδομούν και το καθυστερούν για να γεννηθεί ένα τέρας οπισθοδρόμησης και τροχοπέδης...

Εναντιώνονται και παραχωρούν την κενότητα τους σε ξένους και άσχετους με τα προβλήματα της περιοχής μελετητές.

Είναι τα ίδια περίπου άτομα και οι ίδιοι φορείς, που σιώπησαν και δεν ζήτησαν την πρόβλεψη σιδηροδρομικής γραμμής στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου καταδικάζοντας ολόκληρη την Ήπειρο σε απομόνωση.
Είναι οι ίδιοι που παλαιότερα ζητούσαν, δουλικά, δίιχνη την Εγνατία στην Ήπειρο.
Είναι οι ίδιοι που «ξέσχιζαν τα ιμάτια» τους γιατί ήθελαν το λεκανοπέδιο ως «ζώνη υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας»!!!, γιατί δεν είχαν μοσχοπουλήσει ακόμα όλα τα διαμερίσματα -φυλακές.
Είναι οι ίδιοι που κατέστρεψαν τον χώρο για το πανηπειρωτικό στάδιο φτιάχνοντας ένα αθλητικό κέντρο γειτονιάς!!!

Πρόκειται για τους ίδιους σκοταδιστές που φρενάρουν με χίλια δυο τερτίπια τη μεταφορά νερού στο λεκανοπέδιο. Είναι οι ίδιοι που αντέδρασαν στην ανέγερση του νέου και σύγχρονου ξενοδοχείου της πόλης.

Πρόκειται γι' αυτούς που προσπάθησαν να ματαιώσουν το Πάρκιγκ της κεντρικής πλατείας.

Είναι οι ίδιοι που αντιτίθενται στην κατασκευή φραγμάτων στα ποτάμια της Ηπείρου.

Είναι εκείνοι που αντί να πρωτοπορούν θέλουν να μαραζώσουν την πόλη.
Αντί να ζητάνε την κατασκευή Μεγάλων Έργων ασχολούνται με αστειότητες. Μεμψιμοιρούν απ´ το πρωΐ ως το βράδυ. Δεν ξέρουν και δεν προτείνουν τίποτα. Μισούν την πόλη και την περιοχή επειδή δεν τους ψήφισαν οι Γιαννιώτες.
Και γι αυτό οι πολίτες συνεχίζουν να τους γυρίζουν την πλάτη.

Η πρόταση του Πρ. Υφυπουργού κ. Σταύρου Καλογιάννη είναι σωστή, γιατί είναι ρεαλιστική και εφαρμόσιμη. Αποτελεί καρπό ευρείας κοινωνικής διαβούλευσης και γί αυτό έγινε αποδεκτή, ομόφωνα, απ´ την ΤΕΔΚ Ιωαννίνων.
Εκφράζει και αντιμετωπίζει τα προβλήματα των πολιτών. Θεμελιώνει μια άλλη προοπτική για το λεκανοπέδιο, σέβεται και δεν καταργεί τον μέχρι σήμερα σοβαρό πολεοδομικό σχεδιασμό και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Είναι αυτή που έκανε δεκτή και ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Μπορεί να χρειάζεται βελτιώσεις. Κατάργηση ή και ανατροπή όμως δεν χρειάζεται.

Ας στηρίξουμε επί τέλους τη συνέχεια του Κράτους. Παράγοντας θετικό εργο, ας νικήσουμε τα κόμπλεξ, που υπάρχουν έναντι όσων παράγουν έργο.

Ας απαντήσουν λοιπόν όλοι όσοι αντιδρούν: Η λεωφόρος Γεννηματά ήταν ή δεν ήταν εξ αρχής σχεδιασμένη ( στο Γ.Π.Σχ.) ως η Νότια είσοδος-έξοδος της πόλης;
Εξ αρχής δεν προβλεπότανε να συνδέεται με την Εγνατία;
Χρειάζεται άραγε πολύ μυαλό για να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα αυτή ( της κατασκευής της Γεννηματά) και οι εξ αυτής ωφέλειες;

Αλήθεια τι άλλαξε και στραγγαλίζοντας την, την ενώνουν με την Παπαναστασίου!!! στέλνοντας και συσσωρεύοντας την κυκλοφορία μέσα στο «χάος» κάνοντας την Ανατολή σκέτη κόλαση και του Κατσικά κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Καταργούν τη μισοφτιαγμένη λεωφόρο Γεννηματά μόνον και μόνον επειδή δεν μπορούν να την ολοκληρώσουν!!!

Συμφωνούμε και Απαιτούμε την έγκριση του ρυθμιστικού σχεδίου όπως αυτό εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Για να πάει ο τόπος λίγο πιό μπροστά.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ