Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Σαμαράς: Δεν εκλέχθηκα για να τηρώ ισορροπίες, δεν θα ανεχθώ εσωστρέφεια


Πολλαπλά μηνύματα Σαμαρά

Αυστηρά μηνύματα εντός και εκτός του κόμματος του έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Α.Σαμαράς από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.
«Δεν πρόκειται να ανεχθώ την εσωστρέφεια που έπνιξε πολλές φορές τη ΝΔ, εσωστρέφεια δεν θα υπάρξει. Δημοκρατία ναι. Δεν εκλέχτηκα για να τηρώ εύθραυστες ισορροπίες. Δεν χρωστάω τίποτε σε κανένα. Το μόνο χρέος μου είναι απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που με ψήφισαν.

Η ΝΔ θα γίνει πόλος νέας κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι εύθραυστος συνασπισμός προσωπικών στρατηγικών και ομάδων. Η ΝΔ τους χωράει όλους και τον καθένα ξεχωριστά, δεν περισσεύει κανείς. Αυτό που έγινε, μέχρι πριν λίγο έμοιαζε απίστευτο. Μετά από τέτοιας έκτασης ήττα, η Νέα Δημοκρατία έχει σήμερα τα περισσότερα εγγεγραμμένα μέλη που είχε ποτέ! Τα περισσότερα εγγεγραμμένη μέλη που είχε, ή έχει σήμερα, οποιοδήποτε άλλο κόμμα…«
.
Ο κ. Σαμαράς γι` ακόμη μια φορά αναφέρθηκε στο Όραμα του. Στη Νέα Μεταπολίτευση !»Οφείλουμε να το συνειδητοποιήσουμε», είπε, » ότι ένα ολόκληρο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, η οποία στηρίχθηκε σε αναδιανομή δανεικών έχει χρεοκοπήσει. Κι ένα μοντέλο πολιτικής, η οποία στηρίχθηκε σε αναδιανομή πελατειακών σχέσεων επίσης χρεοκόπησε. Και πρέπει να αλλάξει. Εκείνο, δηλαδή, που ονομάσαμε «Μεταπολίτευση» τελείωσε πια. Στέριωσε τη Δημοκρατία. Αλλά εξάντλησε τα όριά του. Και σήμερα πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Πρέπει να τολμήσουμε την Νέα Μεταπολίτευση. Η οποία θα γίνει έτσι κι αλλιώς. Αλλά καλύτερα να γίνει από μας, παρά σε βάρος μας. Καλύτερα να γίνει ως μια νέα Επανάσταση απελευθέρωσης των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, και ενδυνάμωσης της Δημοκρατίας. Παρά να μας προκύψει ως παραμερισμός της Πολιτικής, από κάποιους τεχνοκράτες, που θα αναλάβουν να «σώσουν» τους αριθμούς, καταδικάζοντας τους ανθρώπους και μαραζώνοντας τη Δημοκρατία»
.
Για τις εξεταστικές είπε ότι το ΠΑΣΟΚ τις χρησιμοποιεί για αποπροσανατολισμό και επανέλαβε τις γνωστές του θέσεις εναντίον του σχεδίου ‘Καλλικράτης», του Γερμανικού εκλογικού μοντέλου και της νομοθεσίας για την ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.
.
Κατηγόρησε τον Γ.Παπανδρέου ότι ενθάρρυνε τον Βούλγαρο ομόλογό του να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο στο μπλόκο των αγροτών στον Προμαχώνα, χαρακτηρίζοντας την πράξη ως «διπλωματικά αφύσικη, ανορθόδοξη και πέρα από τα εσκαμμένα».
.
Το παρών έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος προσερχόμενος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα. Ο πρώην πρωθυπουργός χαιρέτησε πολλά μέλη της ΚΕ, άκουσε τους κκ. Σαμαρά και Αβραμόπουλο τους οποίους χειροκρότησε και αποχώρησε χωρίς να ακούσει την κυρία Μπακογιάννη.