Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Το ΙΚΕΑ πόλος έλξης πελατών από Δυτ. Ελλάδα και Αλβανία


Μέσα στο 2010 θα ολοκληρωθεί και θα λειτουργήσει στα Γιάννινα το πρώτο ΙΚΕΑ της Δυτικής Ελλάδος, στο 13ο χιλιομ. της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Αθηνών (λίγο μετά το Μουσείο Παύλου Βρέλλη).

Ο οικονομικός διευθυντής του γνωστού ομίλου Φουρλή κ. Γιώργος Αλεβίζος δήλωσε ότι μετά τη Λάρισα ο επόμενος «σταθμός» φέτος για ΙΚΕΑ είναι τα Γιάννινα. Ήδη οι εργασίες κατασκευής του έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Η ύπαρξη κάποιων αρχαίων ευρημάτων στην περιοχή είχε επιφέρει αρχικά μια καθυστέρηση, αλλά τελικά για την προστασία του χώρου επελήφθη η αρχαιολογία και το έργο συνεχίζεται σε διπλανό οικόπεδο.
Όταν ολοκληρωθεί το Εμπορικό Κέντρο που θα στεγάσει και το ΙΚΕΑ, η περιοχή θα γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη, αφού με την ύπαρξη εκεί και άλλων μεγάλων καταστημάτων η εμπορική αγορά των Ιωαννίνων θα μετατοπισθεί εκτός πόλεως! Υπενθυμίζεται ότι σε…απόσταση αναπνοής από το ΙΚΕΑ θα διασταυρώνονται σε λίγο καιρό οι δυο μεγαλύτεροι αυτοκινητόδρομοι της χώρας, η Εγνατία με την Ιόνια Οδό. Βέβαια το ΙΚΕΑ θα προσελκύσει όχι μόνο πελάτες από την Αλβανία, αλλά και από όλη τη Δυτική Ελλάδα, αφού ΙΚΕΑ δεν έχει ούτε η Πάτρα.
Ο οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Φουρλή δήλωσε σχετικά με την πορεία της αλυσίδας ότι παρά την κρίση τα ΙΚΕΑ ανέβασαν το μερίδιό τους στην αγορά κατά 2% - 2,5%, ενώ οι επενδύσεις προχωρούν κανονικά, αφού έως το 2013 θα λειτουργήσουν 10 ακόμη, εκ των οποίων το ένα στη Βουλγαρία.

Η ΙΝΤΕRSPORT
Αναφορικά με την άλλη εταιρία του ομίλου, την Intersport, η οποία απαριθμεί 48 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια, πέτυχε αύξηση των πωλήσεων κατά 11,4% στο εννεάμηνο του 2009. Πάντως και για την εταιρία αθλητικών ειδών η διοίκηση σκοπεύει να ενισχύσει το δίκτυο με την λειτουργία νέων καταστημάτων σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Βουλγαρία.
Ο οικονομικός Διευθυντής του ομίλου εκτιμά ότι το πρώτο εξάμηνο του 2010 δεν περιμένουν εντυπωσιακές αλλαγές στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, ενώ «ποντάρουν» στο δεύτερο εξάμηνο του έτους χάρη στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

http://www.proinoslogos.gr/pn/index.phpmodule=pagesetter&func=viewpub&tid=13&pid=1089