Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ανακρίνεται ιερωμένος για αρχαιοκαπηλία


Στα ίχνη ομάδας που ενδέχεται να είχε συμμετοχή στη λεηλασία εκκλησιαστικών θησαυρών βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Από χθες κρατούνται και ανακρίνονται δύο άτομα, ένας ιερωμένος και ένας φίλος του, που εκτός των άλλων κατείχαν και οι δύο παράνομα πιστόλι.
Οι Αστυνομικοί σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε μοναστήρι στη Βασιλική εντόπισαν πέτρες από την πύλη της Ιεράς Μονής Ζέρμας που είχαν κλαπεί πριν αρκετά χρόνια, ενώ στη συνέχεια εντόπισαν συλλογή με τριάντα και πλέον εικόνες, της οποίας η προέλευση ερευνάται. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και σε μοναστήρι στο Ρωμανό καθώς και σε σπίτια σε Ελαφότοπο, Άνω Πεδινά και Ρωμανό. Βρέθηκαν επίσης ορισμένες εικόνες, των οποίων ωστόσο δεν έχει ταυτοποιηθεί η προέλευσή τους...
Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζουν ότι κατέχουν νόμιμα τις εικόνες, δεν μπόρεσαν όμως να δικαιολογήσουν τόσο την παράνομη κατοχή όπλου, όσο και για το πώς βρέθηκαν στο μοναστήρι του ιερωμένου οι πέτρες από τη Μονή Ζέρμας. Από πηγές της Αστυνομίας εκτιμάται ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση και ενδεχομένως να είναι αναμεμειγμένοι και άλλοι που ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί. Με τη σύλληψη των δύο υπάρχει αισιοδοξία στις αστυνομικές αρχές, ότι μπορεί πλέον να ξετυλιχτεί το «κουβάρι» των κλοπών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε πολλά μοναστήρια και ναούς του Νομού Ιωαννίνων.
.
.