Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Πόλος έλξης η Ήπειρος και για την Καθαρά Δευτέρα

.
Ικανοποιητικές μέχρι και χθες κρίνονται οι κρατήσεις στους περισσότερους χειμερινούς προορισμούς της Ηπείρου, εν όψει του ερχόμενου τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Παρά τα…νωπά ακόμη σκληρά φορολογικά και άλλα εισοδηματικά μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και παρά τον αναμενόμενο χειμωνιάτικο καιρό με βροχές, κρύο και χιόνια, οι περιοχές Ζαγορίου και Μετσόβου αλλά και άλλοι, λιγότερο γνωστοί, προορισμοί της Ηπείρου προσελκύουν το ενδιαφέρον αρκετών εκδρομέων, κυρίως εκ Βορείου Ελλάδος, που προτιμούν την περιοχή μας για να γιορτάσουν τα κούλουμα και να πετάξουν τον χαρταετό τους.

Λιγότερο η ύφεση και περισσότερο τα μπλόκα των αγροτών στις οδικές αρτηρίες φαίνεται ότι αρχικά απέτρεψαν αρκετούς επίδοξους εκδρομείς να προγραμματίσουν την έξοδό τους.
Ωστόσο οι ελπίδες αναπτερώνονται για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αφού οι αγρότες άρχισαν σταδιακά να «ανοίγουν» τις εθνικές οδούς.
ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ…
Έτσι όσοι είχαν αποφασίσει να αποφύγουν την ταλαιπωρία των μπλόκων και του πολύωρου ταξιδιού, τώρα θα βρουν εύκολα δωμάτιο στον προορισμό που θα επιλέξουν.
Οι τιμές εξάλλου σε πολλές περιοχές της Ηπείρου είναι μειωμένες σε σύγκριση με τα περυσινά επίπεδα και υπάρχουν προσφορές, κυρίως για τα ενδιάμεσα διαστήματα, τις καθημερινές, αλλά και για περισσότερες διανυκτερεύσεις.
Η πληρότητα στο Ζαγόρι και το Μέτσοβο κρίνεται αρκετά ικανοποιητική, ενώ αναμένεται σήμερα και αύριο να γίνουν κι άλλες κρατήσεις για λιγότερες όμως διανυκτερεύσεις, μια και πλέον «είναι πολύ λίγα τα τριήμερα» σε σχέση με τα διήμερα που υπερτερούν.
Και αυτό, γιατί υπάρχει γενικότερη πτώση στην τουριστική κίνηση, αλλά και η τάση του κόσμου για περιορισμό της διάρκειας παραμονής και των εξόδων του σε έναν προορισμό (φαγητό και αγορές). Οι τιμές στα καταλύματα της περιοχής φέτος είναι μειωμένες έως και 20% αν «και οι περυσινές ήταν συγκρατημένες», ξεκινώντας από 70 ευρώ (για ένα δίκλινο με πρωινό) και φθάνοντας (ανάλογα με την κατηγορία και το τι προσφέρει) σε 100 – 120 ευρώ.
Οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων αλλά και των εστιατορίων και των τοπικών καταστημάτων, περιμένουν το τριήμερο για να καλύψουν μέρος των μέχρι τώρα απωλειών τους.
Πάντως και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αποκαλύπτει ότι στην Ήπειρο μπορεί ο τουρισμός να αναπτυχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να μην είναι εποχιακός.


http://www.proinoslogos.gr/pn/index.phpmodule=pagesetter&func=viewpub&tid=13&pid=1396