Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Σε διεθνείς Οργανισμούς το θέμα αρπαγής περιουσιών στη Β. Ήπειρο


Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού με ανακοίνωσή του καταγγέλλει στα διεθνή φόρουμ την καταπάτηση των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών. Μάλιστα απευθύνεται και στον Αλβανό Πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα και τον καλεί να σεβαστεί την Ελληνική Μειονότητα.

Τονίζουν ότι αρπάζονται περιουσίες Μειονοτικών Ελλήνων με πλαστά οθωμανικά φιρμάνια.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Χρυσόστομος Δήμου (φωτό), «τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος της Ελληνικής Μειονότητας, το έχουμε τονίσει χιλιάδες φορές, δεν οδηγούν πουθενά. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού εκφράζει την αλληλεγγύη προς την Ελληνική Μειονότητα και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί το θέμα από κοντά».
Ακόμη το Συμβούλιο παίρνει θέση και στο θέμα της απογραφής, ζητώντας να τηρηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και συνθήκες νομιμότητας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Η παρέμβαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, μπορεί να θεωρηθεί ως σημαντική, αφού πρόκειται για ένας μεγάλο φορέα με έδρα την Αμερική.
Ολόκληρο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, έχει ως εξής:
«Tο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού(ΠΣΗΕ) καταγγέλλει τις μεθοδευμένες ενέργειες κύκλων του αλβανικού καταστημένου που προσπαθούν με νομιμοφανείς μεθόδους να καταπατήσουν και να σφετεριστούν περιουσίες μελών της Ελληνικής Μειονότητας που ζουν επί χιλιετίες στα πατρογονικά τους εδάφη. Με πλαστά οθωμανικά φιρμάνια και με τη βοήθεια της αλβανικής γραφειοκρατίας ολόκληρες περιουσίες με συνοπτικές διαδικασίες αλλάζουν χέρια.
»Καλούμε την Αλβανική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα προσωπικά να επέμβει και να σταματήσει τις μεθόδους αυτές σφετερισμού της περιουσίας της Ελληνικής Μειονότητας και να σεβαστεί τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματά τους. Επίσης καλεί την Αλβανική Κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα ώστε η επικείμενη απογραφή του πληθυσμού της Αλβανίας να γίνει πραγματικά ελεύθερη και να αποτυπώνει την πραγματική σύνθεση της αλβανικής κοινωνίας».

http://www.proinoslogos.gr/pn/index.php?module=pagesetter&func=viewpub&tid=13&pid=1785