Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Σεμινάριο για «Αποκατάσταση Οθωμανικών Μνημείων»


«Αποκατάσταση Οθωμανικών Μνημείων» είναι το θέμα του Σεμιναρίου που διοργανώνεται από το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και πραγματοποιείται από 26 έως και 28 Φεβρουαρίου 2010, στο Αμφιθέατρο «Παναγής Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής.
.
Το Σεμινάριο θα καλύψει θεματικές ενότητες ιστορικού, θεωρητικού και θεσμικού περιεχομένου καθώς και θέματα γενικού προβληματισμού σχετικά με τις μεθόδους και τις τάσεις αποκατάστασης των οθωμανικών μνημείων στο διεθνή χώρο. Επίσης, θα παρουσιαστεί ο τρόπος διαχείρισης και αποκατάστασης Οθωμανικών Μνημείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Για τους σκοπούς του Σεμιναρίου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Αίγυπτο, ώστε να αναδειχθούν οι πολιτισμικές συμπτώσεις στην αντιμετώπιση των μνημείων.
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, ελεύθερους επαγγελματίες, υπαλλήλους σχετικών υπηρεσιών, φοιτητές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και άλλων φορέων.