Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ:«Το κομματικό φάντασμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε δριμύτερο στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων»


O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Αμύνης κ. Κώστας Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το κομματικό φάντασμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε δριμύτερο στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης επανήλθαν στην ενέργεια ανώτατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που είχαν αποστρατευτεί και κατά σύμπτωση (!) έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν ως υπασπιστές Υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Η παλαιολιθική τακτική της επαναφοράς αποστράτων, που παραπέμπει στην περίοδο του πασοκικού κομματικού όργιου του 1993 συνιστά βάναυση παρέμβαση στην ιεραρχία, καλλιεργεί αισθήματα αδικίας στις τάξεις των στελεχών και πλήττει ευθέως κάθε έννοια αξιοκρατίας.
Τους τελευταίους μήνες οι Ένοπλες Δυνάμεις δοκιμάζονται από ένα γενικευμένο κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας εξαιτίας αντιφατικών και ανεύθυνων διαρροών και δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών γύρω από θέματα σταδιοδρομίας και εξελίξεως του προσωπικού. Συγχρόνως τα στελέχη νοιώθουν ανυπεράσπιστοι σε άδικες επιθέσεις που τους γίνονται πως δήθεν οι ένστολοι συνιστούν προνομιούχο ομάδα με δήθεν πλούσιες παροχές.
Από την άλλη πλευρά, ειδικά αυτή την περίοδο, που η προκλητικότητα της Τουρκίας εκφράζεται σε πολλά μέτωπα στο Αιγαίο και στον Έβρο όπου σημειώνονται πρωτοφανείς απειλές κατά πτήσεων επιτηρήσεως των συνόρων του κοινοτικού οργανισμού FRONTEX, η ανάγκη για υψηλό και αδιατάρακτο φρόνημα στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ιδιαίτερα επιτακτική. Και αντί να φροντίζει η Κυβέρνηση για αυτό το υψηλό φρόνημα κάνει ο,τι μπορεί για να το υποσκάπτει.Tελευταίο δείγμα οι χθεσινές κομματικές επαναφορές στο Πολεμικό Ναυτικό που δυστυχώς επιβεβαιώνουν και την ολική επαναφορά του κ. Βενιζέλου σε ένα ΠΑΣΟΚ που επιμένει να είναι κολλημένο σε πρακτικές του χθές.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να αντιμετωπίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις με τρόπο που να είναι αντάξιος της αποστολής και του κύρους τους.»