Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Φταίει η Διοίκηση της ΖΒΕΚΗ δηλώνει η Υπ.Αγρ. Ανάπτυξης


Στη Διοίκηση της ΣΒΕΚΗ επιρρίπτει τις ευθύνες για τη σημερινή της δεινή θέση η Κυβέρνηση δια της αρμόδιας Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αικ. Μπατζελή.

Την άποψή της γνωστοποίησε σε απάντηση που έδωσε σε αναφορά που είχε καταθέσει στη Βουλή, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Στ. Καλογιάννης (όπως και ο κ. Μ. Παντούλας) σχετικά με τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βιομηχανία. «Οι αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις όλων των βαθμίδων είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και έχουν εμπορική ιδιότητα. Δηλαδή είναι εμπορικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Αρμόδιο να αποφασίζει για κάθε θέμα που αφορά τη διοίκηση του συνεταιρισμού και τη διαχείριση της περιουσίας και των υποθέσεων του και την επιδίωξη του σκοπού του είναι το Διοικητικό Συμβούλιο» αναφέρει η Υπουργός, για να σχολιάσει ο κ. Καλογιάννη, ότι ευθέως η Υπουργός δηλώνει ότι η ευθύνη για τη σημερινή δεινή της θέση στην οποία έχει περιέλθει ανήκει στη διοίκησή της.

Διαφορετική γνώμη από αυτή της Υπουργού έχει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, που εξέδωσε απάντηση σε ανακοίνωση της Ν.Ε. της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αναγνωρίζει ότι προκύπτει καμία ευθύνη στα στελέχη που προέρχονταν από το χώρο της και διοίκησαν όλα αυτά τα χρόνια τη Βιομηχανία, παρά μόνο υποστηρίζει ότι για το οικονομικό αδιέξοδο φταίει η κυβέρνηση της Ν.Δ. που αδιαφόρησε για όλα!!! Κατά τα άλλα καταφεύγει σε γενική επίθεση κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, με βαριές εκφράσεις.
Το θέμα θα έχει πάντως συνέχεια καθώς ο βουλευτής κ. Στ. Καλογιάννης, ανέφερε ότι θα επαναφέρει το θέμα στη Βουλή, καταθέτοντας με άλλους βουλευτές της Ν.Δ. ερώτηση, ενώ ταυτόχρονα καλεί την Πολιτεία να διαπιστώσει τους λόγους του οικονομικού αδιεξόδου της ΣΒΕΚΗ, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τους παραγωγούς που συνεργάζονται μαζί της, καθώς και τους εργαζόμενους σ΄ αυτή.