Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

«Φύγετε πριν σας διώξουμε»!


Η κομματική ηγεσία πιέζει στο παρασκήνιο όσους «πλήγωσαν την παράταξη» να θέσουν εαυτούς εκτός κόμματος.

Το μήνυμα προς τα στελέχη με «βεβαρημένο παρελθόν» είναι ότι θα πρέπει να κινηθούν μόνα τους προς την έξοδο και να αποφύγουν να βάλουν τη νέα ηγεσία στη δοκιμασία των διαγραφών. Στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά επιμένουν ότι σε διαφορετική περίπτωση τη λύση θα δώσουν τα πειθαρχικά όργανα του κόμματος, καθώς όσοι βρίσκονται στη λίστα «προγραφών», όπως χαρακτηριστικά λένε, δεν πρόκειται «να ναρκοθετήσουν τη νέα πορεία» του κόμματος με την παρουσία τους στο Συνέδριο.

Την κατεύθυνση αυτή έδειξαν χθες στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του κόμματος, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κων. Μαρκόπουλος και οι κ.κ. Β. Μιχαλολιάκος και Ι. Μανώλης, βάζοντας στο στόχαστρο τους κ.κ. Γ. Αλογοσκούφη, Γ. Βουλγαράκη και Αρ. Παυλίδη, οι οποίοι προκαλούν ανοικτά με τις κινήσεις τους τη νέα ηγεσία, όπως εκτιμούν στη Ρηγίλλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. ξιφούλκησε κατά του πρώην τσάρου της οικονομίας, τονίζοντας (Αθήνα 9.84) ότι με την επιστολή που απέστειλε στη Ρηγίλλης «όχι μόνον δεν προσφέρει, αλλά προκαλεί την παράταξη». Κατέστησε σαφές, μάλιστα, ότι ο κ. Αλογοσκούφης δεν πρόκειται να έχει πολιτική κάλυψη από τη Ν.Δ. «Έστειλε μια επιστολή, δικαίωμά του είναι, οι πολίτες θα την κρίνουν...», είπε με έμφαση ο κ. Μαρκόπουλος. Πυρά εναντίον του πρώην υπουργού εξαπέλυσε και ο Ι. Μανώλης, ενώ αντιμετώπισε ως ξένο σώμα για τη Ν.Δ. τους κ.κ. Βουλγαράκη και Παυλίδη. «Η πολιτική Αλογοσκούφη αποδοκιμάστηκε από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ.», ανέφερε ο γραμματέας Συνδικαλιστικού του κόμματος (Κανάλι 1), ενώ προανήγγειλε διαγραφές, αφήνοντας αιχμές και για τη διαδικασία αυτοκάθαρσης επί των ημερών Καραμανλή: «Το λάθος είναι ότι κάποιοι δεν διαγράφηκαν την εποχή που έπρεπε να διαγραφούν και απλά αφέθηκαν εκτός ψηφοδελτίων. Στο μέλλον όμως αυτοί θα μείνουν εκτός κόμματος...».

Αντίστοιχο μήνυμα έστειλε και ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης Β. Μιχαλολιάκος, λέγοντας (στον Flash) ότι «η παράταξη δεν πρέπει να αφήσει ούτε χαραμάδα για να ξαναμπούν μέσα εκείνοι που πλήγωσαν το φιλότιμο του ελληνικού λαού».

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4565826&ct=1