Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η αναστύλωση της Μονής Ρογκοβού.


Αποδεκτή έκανε το Υπουργείο Πολιτισμού την πρόταση που κατέθεσε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρα Γεωργακοπούλου για την αναστήλωση της Ιεράς Μονής Ιωάννου Προδρόμου Ρογκοβού, με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ μέσα από το ΕΣΠΑ.
.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της διάσωσης και της ανάδειξης ενός σημαντικού θρησκευτικού μνημείου του Δήμου Τύμφης. Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρεια Ηπείρου θα διατεθούν επίσης: για τη Βορειοανατολική πλευρά του Κάστρου Ιωαννίνων 1,5εκ. ευρώ, την ακρόπολη της Καστρίτσας 1,2εκ. ευρώ, την αρχαία Πασσαρώνα 500χιλ. ευρώ, και το Βυζαντινό Πάρκο Κληματιάς 1,6εκ. ευρώ Στο Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης θα διατεθούν 3εκ. ευρώ για έργα στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.
Επίσης από το ίδιο πρόγραμμα και τον τομέα του τουρισμού, προγραμματίζεται να χρηματοδοτηθούν και άλλα πολιτιστικά έργα που θα συμβάλλουν στην τουριστική προβολή της Ηπείρου όπως η δημιουργία Μουσείου Αργυροχοΐας στο κάστρο των Ιωαννίνων και η κατασκευή νέου πολεμικού Μουσείου στο Καλπάκι.