Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Συνάντηση Δρούτσα με Βαρθολομαίο στο Φανάρι


Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση είναι πάντοτε δίπλα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο δύσκολο έργο που επιτελεί, έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον οποίο επισκέφθηκε στο Φανάρι.

Ο Δ. Δρούτσας διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη ότι στις συνομιλίες που θα έχει αύριο στην Άγκυρα, η ελληνική πλευρά θα θέσει τα θέματα των δικαιωμάτων του Πατριαρχείου, που αποτελούν και "υποχρεώσεις της Τουρκίας,οι οποίες απορρέουν από το γεγονός ότι η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ".

Από την πλευρά ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει το Πατριαρχείο στη πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων "τόσο για την δική του υπόσταση, όσο και για την ευστάθεια και την ισορροπία στις σχέσεις των δυο γειτόνων και συμμάχων λαών".

Ο Οικουμενικός πατριάρχης εξέφρασε την ευχή η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα στην Τουρκία "να είναι ευλογημένη και να προετοιμάσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την μελετώμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας στην Αθήνα".

Τέλος ζήτησε από τον Δ. Δρούτσα να διαβιβάσει στον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου το θερμό και πάντοτε ειλικρινές ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την επιτυχία του κυβερνητικού έργου και για την υπέρβαση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και όχι μόνο αυτή.