Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Παρουσιάζεται το νέο λεύκωμα του Αναστάσιου Παπασταύρου


Ένα μεγάλο αφιέρωμα στους Ηπειρώτες Ευεργέτες

Οι Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες, οι άνθρωποι εκείνοι που έδωσαν στην Ελλάδα κτίρια και ιδρύματα που κοσμούν σήμερα την Αθήνα όπως το Ζάππειο Μέγαρο, την Ακαδημία, την Εθνική Τράπεζα, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αρσάκειο και το Καλλιμάρμαρο, αλλά και την πόλη μας, όπως το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, τη Ζωσιμαία βιβλιοθήκη, το Καπλάνειο Ίδρυμα κ.λ.π., παρουσιάζονται στο νέο δίτομο λεύκωμα του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων κ. Αναστάσιου Παπασταύρου. Έργο το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα από το Δήμο Ιωαννιτών το ερχόμενο Σάββατο, 17 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ., σε ειδική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο. Θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Ιωαννιτών Νίκος Γκόντας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Γεροθανάσης και ο νομάρχης Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης....

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το λεύκωμα με τίτλο «ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ: ένα μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο» είναι μια έκδοση της «Απειρωτάν» και σε αυτό ο συγγραφέας προσπαθεί να αναδείξει τη μεγαλοφροσύνη και την τεράστια εθνική προσφορά των συμπατριωτών μας και να αποδώσει έναν ελάχιστο φόρο τιμής μπροστά στο ανεκτίμητο έργο τους και την έντονη προσωπικότητα τους.
Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Νίκος Γκόντας, «η Ήπειρος αποδίδει με την έκδοση αυτή έναν ελάχιστο φόρο τιμής στα άξια τέκνα της, που κράτησαν την Ελλάδα όρθια στις δύσκολες στιγμές της».
http://www.proinoslogos.gr/pn/index.php?module=pagesetter&func=viewpub&tid=13&pid=3418