Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Οι ΟΤΑ ν΄απομακρύνουν άμεσα τις διαφημιστικές πινακίδες


Στην Ήπειρο δεν προχωρά ακόμη η αφαίρεσή τους
Οι διαφημιστικές πινακίδες αν και είναι πολύ επικίνδυνες, οι περισσότερες στην Ήπειρο παραμένουν... ακλόνητες!
Και αυτό, παρά την πρόσφατα εκδοθείσα απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία έχει κριθεί παράνομη η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων παράπλευρα των δρόμων και σε σημεία, που μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή των οδηγών.
Το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας θεωρεί την δικαστική απόφαση ως καταλύτη για την πλήρη ενεργοποίηση του άρθρου 11 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας περί των διαφημιστικών πινακίδων και των ποινών που επιβάλλει.

ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΟΙ ΟΤΑ
Παράλληλα έχει ζητηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης η εισαγγελική παρέμβαση στις περιπτώσεις που δεν εφαρμόζεται η σχετική απόφαση, ενώ έχουν κληθεί οι αρμόδιοι των ΟΤΑ να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες. Δυστυχώς στην Ήπειρο οι διαδικασίες αφαίρεσης διαφημιστικών πινακίδων, όπως διαπιστώνεται, δεν προχωρούν και κάθε μέρα που περνάει κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
Την ευθύνη βεβαίως έχουν αυτοί, οι οποίοι για λόγους αδιαφορίας ή αδυναμίας δεν τις αφαιρούν. Αλλά και όλοι εμείς, που διαφημίζουμε τις επιχειρήσεις μας, «παίζοντας» με την ζωή κάθε οδηγού.

ΑΙΤΙΑ ΤΡΟΧΑΙΩΝ...
Εξάλλου το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας επισημαίνει ότι οι διαφημιστικές πινακίδες ανήκουν στα εμπόδια παρά την οδό.
Μάλιστα σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, το 25-30% των θανατηφόρων τροχαίων οφείλονται σε τέτοιου είδους εμπόδια.
Το ζήτημα των διαφημιστικών πινακίδων είναι μεγαλύτερο απ’ ότι μπορούμε να αναλογιστούμε. Γι’ αυτό και στην Ήπειρο αρχίζουν να εμφανίζονται ομάδες ακτιβιστών, που είναι αποφασισμένες να αφαιρέσουν συντονισμένα πινακίδες από συγκεκριμένα σημεία.
http://www.proinoslogos.gr/pn/index.php?module=pagesetter&func=viewpub&tid=13&pid=3349