Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Αγωγές Αν. Μπέζα κατά Νίκου Χατζηνικολάου και Real News


Στην Δικαιοσύνη προσφεύγει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, μετά τα συνεχή δημοσιεύματα της εφημερίδας Real News που αφορούσαν στην απαλλαγή καταβολής φόρου για εισοδήματα που εντοπίζονταν κατά το έλεγχο και τα οποία δεν είχαν δηλωθεί ποτέ στις φορολογικές αρχές.

Ο κ. Μπέζας προχώρησε ήδη στην κατάθεση μίας αγωγής για το πρώτο δημοσίευμα της εφημερίδας, και διεκδικεί το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ από την εφημερίδα και τον εκδότη της Νίκο Χατζηνικολάου.
Σύμφωνα δε με έγκυρες πληροφορίες σήμερα ή αύριο θα προχωρήσει και σε νέα αγωγή για το δεύτερο και το τρίτο δημοσίευμα με την οποία θα διεκδικεί άλλα τρία εκατομμύρια.
Ο πρώην υφυπουργός φαίνεται ότι έχει στοχοποιηθεί από κύκλους και παρότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα έσπευσε να δώσει όλες τις εξηγήσεις αυτές δεν έπιασαν τόπο.
Ο κ. Μπέζας εξ αρχής, στις γραπτές του ανακοινώσεις, είχε μιλήσει για προσφυγή στη δικαιοσύνη σημειώνοντας ότι «οι ψευδολόγοι συκοφάντες προσέλαβαν και αρμόδιους κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών στην απέλπιδα προσπάθειά τους να στηρίξουν το έωλο οικοδόμημα της δυσφημιστικής εις βάρος μου επίθεσης».
Είναι χαρακτηριστικό το ακόλουθο απόσπασμα από την δήλωσή σου:
«Αποκρύπτουν την αλήθεια και προσπαθούν ...βαπτίζοντας πότε φωτογραφική χαριστική διάταξη νόμου, πότε εγκύκλιο, πότε απόφαση Μπέζα (τελικά ας αποφασίσουν τι είναι από όλα αυτά) μία απλή διαβίβαση απάντησης του μόνου αρμόδιου Ειδικού Γραφείου Νομικού Συμβούλου Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος, σε ερώτημα της ΔΟΥ Κιλκίς που αφορούσε έλεγχο περιουσιακής κατάστασης επίορκου υπαλλήλου του Υπουργείου μου. Το άρθρο 78 παρ. 4 του Συντάγματος (αρχή της νομιμότητας του φόρου) προβλέπει ή όχι ότι κανένας φόρος δεν επιβάλλεται, ούτε εισπράττεται, χωρίς τυπικό νόμο που να καθορίζει το υποκείμενο της φορολογίας, το εισόδημα και το είδος της περιουσίας στις οποίες αναφέρεται ο φόρος; Μπορεί επομένως να επιβληθεί φόρος σε ποσά παρανόμως αποκτηθέντα από υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών που δεν αποτελούν εισόδημα ή απαιτείται αυστηρότερη μεταχείριση όπως ο καταλογισμός στο σύνολό τους, η δήμευση κλπ;».

http://www.epiruspost.gr/epikairotita/3081--------real-news.html