Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Τι θα κάνουν οι Ντορικοί στις εσωκομματικές εκλογές;


Η αποπομπή της Ντόρας Μπακογιάννη από τη Νέα Δημοκρατία δεν αποτέλεσε έκπληξη, αφού η συνύπαρξή της με τον Αντώνη Σαμαρά είχε προεξοφληθεί ως αδύνατη. Ουσιαστικά επρόκειτο για ένα διαζύγιο που είχε ληφθεί από τα τέλη Νοεμβρίου και απλώς επισημοποιήθηκε με την πρώτη αφορμή.

Η διαγραφή της πρώην Υπουργού Εξωτερικών συνοδεύτηκε αυτόματα από το σενάριο περί δημιουργίας δικού της κόμματος, η ίδρυση του οποίου τοποθετείται μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ωστόσο οι πολιτικές εξελίξεις, λόγω και της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η Ελλάδα, είναι τόσο ρευστές που μπορεί να προλάβουν τα σχέδια της κ. Μπακογιάννη και να διαψεύσουν ακόμη και τους πιο έγκυρους πολιτικούς αναλυτές.

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, η διαγραφή της πρώην υπουργού, προκάλεσε λιγότερο θόρυβο από όσο πολλοί ανέμεναν. Παρόλα αυτά, διαφαίνεται ότι στελέχη που πρόσκεινται στην κ. Μπακογιάννη, προσπαθούν να δημιουργήσουν τοπικές εστίες έντασης, όπως συνέβη και στα Γιάννινα.
Φραστικές επιθέσεις που στερούνται λόγου και κυρίως στερούνται πολιτικού περιεχομένου, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Πολλοί μιλούν για εσκεμμένη και μελετημένη εκστρατεία η οποία πρέπει να μείνει αναπάντητη.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες αποκτά πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον η στάση που κρατήσουν οι «Ντορικοί» στις εκλογές για την ανάδειξη νέων προέδρων ΝΟΔΕ στα τέλη Μαίου.
Μέχρι τώρα ήταν ολοφάνερο ότι ετοιμάζονταν η κάθοδος για το αξίωμα των προέδρων στελεχών που δεν έκρυβαν την αφοσίωσή τους στην πρώην Υπουργό. Απομένει τώρα να δούμε αν οι υποψηφιότητες αυτές θα κατατεθούν και επισήμως ή θα υπάρξει αναδίπλωση. Και αν κατατεθούν θα αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον η κινητοποίηση του μηχανισμού που θα τις υποστηρίξει και εν τέλει η κινητοποίηση την ημέρα της κάλπης ώστε να υπάρξει καταγραφή δυνάμεων.
http://www.epiruspost.gr/epikairotita/3272-2010-05-09-21-45-36.html