Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

A.Παπαδόπουλος: Το “Plan B” του Μητσοτάκη λαγός της Ντόρας;



Από σωτήρες και μετά Χριστό προφήτες έχουμε χορτάσει σ’ αυτό τον τόπο. Γι’ αυτό άλλωστε και φτάσαμε στο σημείο που είμαστε. Πρώτα βγήκε ο Σημίτης να μας σώσει, μετά βγήκε ο Μητσοτάκης, ήρθε καπάκι και η Ντόρα να μας πουλήσει νέες ιδέες και φιλελευθερισμό και έδεσε το γλυκό. Το ένα μετά το άλλο τα φθαρμένα υλικά του πολιτικού προσωπικού της χώρας αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουν και τι να πουν; Πώς θα σωθεί η χώρα για της διάλυση της οποίας συνέβαλαν τα μέγιστα. Αυτοί για τους οποίους ταιριάζει γάντι η φράση «μαζί τα φάγαμε» βγαίνουν στο θίασο «Η Ωραία πλην χρεοκοπημένη Ελλάς» και λένε το μακρύ τους και το κοντό. Και η ερώτηση είναι απλή: Γιατί δεν τα έκαναν όταν ήταν στην κυβέρνηση;

Ετσι, λοιπόν, μέσα σ’ αυτό το κλίμα βγήκε και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέκος Παπαδόπουλος να καταθέσει τη δική του πλατφόρμα εξόδου από την κρίση. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο τον οποίο αποθεώνει η Αγία Οικογένεια και λέει ότι πρέπει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Τυχαία η εμφάνισή του αμέσως μετά το Ντοροκόμμα; Δε νομίζω.
Ο Αλ. Παπαδόπουλος μίλησε χθες σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ και φυσικά χωρίς ίχνος αυτοκριτικής κατηγόρησε την κυβέρνηση και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για υπεκφυγή από την πραγματικότητα και ψέματα στον ελληνικό λαό, περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση της οικονομίας ενώ άφησε και παράθυρο εθνικής συνεννόησης, ουσιαστικά μιας κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Σα να λέμε ότι βγήκε ο εκπρόσωπος του κ. Μητσοτακη να επαναλάβει τα ίδια.
Για την κυβέρνηση, χωρίς να την κατονομάσει είπε: «Οι ιθύνουσες δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καλλιεργήσει στο λαό «εθνική αυτογνωσία». Έτσι, αποκρύφτηκε από το λαό η «φοβερή αλήθεια ότι τελούμε υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο. Αντίθετα, του μιλάνε και διαπληκτίζονται για ένα κάποιο ‘χαρτί’, το ‘μνημόνιο’». «Ένα ψεύδος που επίσης καλλιεργείται στο λαό είναι αν η χώρα μας θα χρεοκοπήσει ή όχι. Αρνείται ο παραπλανητικός λαϊκισμός να αποδεχθεί ότι τέτοιο δίλημμα ουσιαστικά δεν υπάρχει, γιατί η χώρα ήδη τελεί ‘υπό χρεοστάσιο’ από τον περασμένο Μάιο». Το δίλημμα, κατά τον πρώην υπουργό, είναι «αν θα καταρρεύσουμε πλήρως ή όχι, και αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τις εθνικών διαστάσεων αποφάσεις που θα λάβουμε».
Πολύ ωραία όλα αυτά, και δίκιο έχει αλλά μήπως να μας πει τι θέλει ο ίδιος; Και να μας πει αν η χρεοκοπία έχει ξεκινήσει από τότε που ο Σημίτης αποφάσισε το 2000 να κάνει τη χώρα «μπάτε σκύλοι αλέστε»;
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το κράτος θα πρέπει να μειωθεί κατά 30% ενώ εκτίμησε ότι «το 2011 θα διαφανεί η αδυναμία του πολιτικού συστήματος -εκ κατασκευής λαϊκιστικού, φοβικού και εξουσιαστικού- να χαράξει γραμμές στρατηγικού βάθους για την ανόρθωση της οικονομίας», ενώ θα ενεργοποιηθεί «το φοβικό σύνδρομο της απώλειας επιρροής και δύναμης στο εκλογικό σώμα». Ήδη, προσθέτει, «έχουμε τα πρώτα σημάδια, όπως η συζήτηση για αναθεώρηση του μνημονίου, η χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής κ.λπ.» Φοβάμαι ότι εκπνέουν οι ψυχικές αντοχές και ότι το ψυχολογικό φορτίο υποστήριξης ρεαλιστικών πολιτικών από τις ιθύνουσες δυνάμεις της χώρας έχει φτάσει στα όριά του.
Με λίγα λόγια, ότι λέει και η Ντόρα με το κόμμα. Βαρέθηκε ο κόσμος τους πολιτικούς και πρέπει να βγουν καινούργιες δυνάμεις να αλλάξουν τον τόπο. Είναι τόσο κοντά οι απόψεις τους που άνετα θα μπορούσε να υπογράψει τη διακήρυξη της ΔΗ.ΣΥ. ή «συμμαχίας με το διάβολο».
Προτείνει επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος πέρα από τις καθολικές αποκρατικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων και την άμεση κατάργηση τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, δημοτικών επιχειρήσεων, ατροφικών νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, άεργων διπλωματικών αντιπροσωπειών, στρατοπέδων, συγχώνευση μητροπόλεων, κατάργηση απολιθωμένων κρατικών υπηρεσιών, αποκεντρωμένων υπηρεσιών και γενικών γραμματειών διαφόρων υπουργείων. Περιορισμό του μεγάλου αριθμού στρατηγών, ναυάρχων, πτεράρχων και ταξιάρχων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, περιορισμό του πολυάριθμου διδακτικού προσωπικού με αύξηση των ωρών διδασκαλίας, δραστική περικοπή κατά 70% τουλάχιστον των πολυάριθμων Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών υπουργείων και οργανισμών, δραστική μείωση του μεγάλου αριθμού των αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων και τέλος εξορθολογισμό ή κατάργηση και άλλων πολυάριθμων αφανών δημοσίων καταλυμάτων, τα οποία περιθάλπουν χρόνια τώρα τον κρατικό ανορθολογισμό».
Να συμφωνήσουμε σε όλα αυτά αλλά μήπως μπορεί να μας πει ποιος διόγκωσε το κράτος και έφερε όλους αυτούς τους άεργους και αργόσχολους; Μαζί με τον Πάγκαλο δεν τα έφτιαξαν όλα αυτά και τους λοιπούς Πασόκους που σήμερα το παίζουν εθνικοί σωτήρες;
Τέλος, έκανε και την… ρηξικέλευθη πρότασή του που παραπέμπει σε κυβέρνηση εθνικής ανάγκης με προσωπικότητες από όλους τους χώρους.
«Η συναίνεση όμως μεταξύ των σημερινών κομμάτων της χώρας είναι ανέφικτη και άνευ αξίας. Ο λαϊκισμός δεν παράγει consensus, παρά μόνο εξουσιασμό και υποκρισίες. Απαιτείται μια ‘νέα συμφωνία της ελληνικής κοινωνίας’, κυρίως με τον εαυτό της, για το που θέλει να πάει η χώρα. Θα ζήσουμε για πολλά χρόνια υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο. Δεν πρέπει η χώρα ν’ αφεθεί να σέρνεται και ο λαός να βαυκαλίζεται με αυταπάτες και ψεύδη που του καλλιεργούν καθημερινά οι κατεστημένοι της χώρας».
Ετσι, προτείνει μέσα στο 2011 η Βουλή να εγκρίνει τη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής κύρους, η οποία θα συντάξει ένα θαρραλέο και ριζοσπαστικό «πενταετές πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης», στην ουσία δηλαδή ένα σχέδιο αναγέννησης, που θα οδηγήσει τη χώρα συντεταγμένα, πειθαρχημένα και χρονοστοχευμένα στην έξοδο από την κρίση. Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να κριθεί από το λαό με εκλογές «για ν’ αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους για το μέλλον της χώρας, και πολύ περισσότερο ο λαός».
Το μόνο που δεν είπε είναι ότι θα ήθελε και ο ίδιος να συμμετάσχει στην επιτροπή εθνικής σωτηρίας.
Ότι η Ελλάδα πρέπει να επαναδραστηριοποιήσει το στόχο της το γνωρίζουμε όλοι καλά. Αλλά όχι να το κάνει με φθαρμένα υλικά. Δε μπορεί να μιλάνε για εθνική συνεννόηση εκείνοι που το μόνο πράγμα που τους ενδιέφερε ήταν οι καρέκλες. Μα είναι δυνατόν να βγαίνει ολόκληρος πρώην υπουργός «λαγός» της Ντόρας και του Μητσοτάκη;

http://www.antinews.gr/?p=73002