Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ

Από το: EpirusPost.gr
Θύελλες προκαλεί στην Κέρκυρα η πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη συγχώνευση των λιμένων Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και Πάτρας, μεταφέροντας όλες τις αρμοδιότητες στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.
Αντίθετα στην Ηγουμενίτσα, δεν έχει καταγραφεί μέχρι τώρα καμία αντίδραση, ούτε από τους φορείς της περιοχής, ούτε από την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα από τον Δήμο.

Ο δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου έκανε λόγο για δημιουργία ενός νέου γραφειοκρατικού μηχανισμού, εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία του με το ενδεχόμενο να διοικείται από την Πάτρα ένα μεγάλο λιμάνι όπως της Κέρκυρας με τόσα προβλήματα στην καθημερινότητά του.
Ο κ. Τρεπεκλής υποστήριξε πως με στόχο την πολιτική τακτοποίηση ορισμένων, στραγγαλίζεται η καλή και επιτόπια διαχείριση των λιμανιών. Δήλωσε ότι περιμένει να δει το τελικό σχέδιο νόμου με τη διαμόρφωση που θα γίνει από τη δημόσια διαβούλευση, καλώντας την κυβέρνηση να υπάρξει αποκέντρωση.
Όσον αφορά για την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης πλην των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Κέρκυρας, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι υπάρχει σε εξέλιξη η εργασία της επιτροπής που έχει συσταθεί προκειμένου να υλοποιηθεί η υπόσχεση των επικεφαλής του αρμόδιου υπουργείου.