Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Α. ΜΠΕΖΑΣ: ΕΠΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΉΠΕΙΡΟ

Δεν ήταν λίγες οι φορές όπου στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Γιάννενα οι τόνοι ανέβηκαν και ακούστηκαν αλήθειες τις οποίες στην Αθήνα είτε αγνοούν ή δεν τις λαμβάνουν υπόψιν τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ο οποίος μίλησε με σκληρή γλώσσα για τη στάση ορισμένων υπουργείων έναντι ζητημάτων της ελληνικής περιφέρειας και της τοπικής ανάπτυξης.
Ιδιαίτερα αιχμηρός υπήρξε και ο βουλευτής Θεσπρωτίας και πρώην Υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής όμως απαρίθμησε και μία σειρά ζητημάτων τα οποία δεν επιλύονται. Και όπως τόνισε για όλα αυτά δεν φταίει το Μνημόνιο

Υπογράμμισε δε ότι χρειάζεται καλύτερος συντονισμός στην Κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό είναι το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του: «Δεν εξαρτώνται όλα από τα Μνημόνια και την τρόικα. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε από μόνοι μας. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να παραμένουν τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας για έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς Διοικητές και να μην αντιμετωπίζονται τα καθημερινά προβλήματα στη λειτουργία τους. Δεν μπορεί οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να επενδύσουν στον αγροτικό τομέα να βρίσκουν ακόμη μπροστά τους μια σειρά από γραφειοκρατικά εμπόδια. Δεν μπορεί να μετακινείται μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων από την Ήπειρο και να υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας στις ακριτικές μας περιοχές, ούτε μπορεί ένα χρόνο τώρα να μην έχει επισκεφθεί την Ήπειρο κανένας Υπουργός, για να δώσει λύσεις σε τοπικά θέματα. Εμείς θέλουμε η Κυβέρνηση να συντονιστεί και να αποκτήσει άλλους ρυθμούς στη λειτουργία της»