Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Αντώνης Μπέζας: Πιθανή η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κέρκυρας με την Σαγιάδα


O Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας συμμετείχε το Σάββατο 25 Απριλίου στην κοινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα και της Ν.Ο.Δ.Ε Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας.

Επισκέφθηκε επίσης τον Νομάρχη Κέρκυρας κ. Στ. Πουλημένο και είχε συνεργασία μαζί του για θέματα αρμοδιότητάς του που αφορούν στο Νομό.
Στην ομιλία του και σε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κ. Μπέζας μεταξύ άλλων ανέφερε:
« Η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων είναι βασική πολιτική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι, είχαν και θα έχουν τη στήριξη της πολιτείας.
Η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους είναι η απάντηση της Κυβέρνησης της ΝΔ στις επιπτώσεις της κρίσης. Το έκτακτο επίδομα κοινωνικής συνοχής (το λεγόμενο επίδομα θέρμανσης), το έκτακτο επίδομα στεγαστικού δανείου, τα μέτρα προστασίας για τους δανειολήπτες και η αύξηση του ορίου του ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο από τα 600€ στα 1000€, είναι μέτρα που αποδεικνύουν την ευαισθησία μας ».
« Η αναθεώρηση του ελλείμματος δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, αλλά την πλειοψηφία των κρατών μελών της Ε.Ε. Εικοσιένα κράτη – μέλη σε σύνολο είκοσι επτά, αναθεώρησαν το έλλειμμά τους προς τα επάνω. Σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα και κάθε οικονομική πρόβλεψη είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Κανένας Έλληνας δεν τολμά να φανταστεί, τι θα γινόταν αν η κρίση είχε ξεκινήσει με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και με τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2004 ».
« Η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού φέρνει πιο κοντά τη Θεσπρωτία και την Κέρκυρα σε μια μεγάλη ενδοχώρα. Παράλληλα, η κατασκευή της Ιονίας Οδού και η αναβάθμιση του παραλιακού άξονα Αμβρακία – Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα, δημιουργούν νέες δυνατότητας και προοπτικές.
Η πιθανή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κέρκυρας με τη Σαγιάδα, ώστε να μειωθεί η θαλάσσια απόσταση, θα διευκολυνθεί από τη σχεδιαζόμενη στη Θεσπρωτία αναβάθμιση του οδικού άξονα Σαγιάδας – Ηγουμενίτσας ».