Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Αντώνης Μπέζας:"Το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας είναι το δημόσιο χρέος"


"Το υψηλό δημόσιο χρέος είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, το οποίο δεν επιτρέπει την εφαρμογή επεκτατικής πολιτικής, όπως εφαρμόζουν άλλα κράτη, και δεν αφήνει περιθώρια γενικευμένης δημοσιονομικής χαλάρωσης", τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, μιλώντας σήμερα σε ενημερωτική ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στη Θεσσαλονίκη με θέμα: "Υποδομές και ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών".

Ο κ. Μπέζας υπογράμμισε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως κι ολόκληρος ο κόσμος, αντιμετωπίζουμε σοβαρές επιπτώσεις, όπως η μείωση των αναπτυξιακών ρυθμών και η μείωση των δημοσίων εσόδων.
Ανέφερε, ωστόσο, ότι η ελληνική οικονομία έχει... παρουσιάσει μεγαλύτερες αντιστάσεις στη διεθνή κρίση από άλλες, ισχυρότερες, ευρωπαϊκές και μη οικονομίες. "Η ανεργία παραμένει σε μονοψήφιο ποσοστό, τη στιγμή που σε άλλες χώρες έχει εκτοξευθεί πάνω από το 10%. Ο αριθμός των πτωχεύσεων επιχειρήσεων στην Ελλάδα δεν αυξήθηκε ουσιαστικά το 2008, ενώ στις άλλες χώρες της Ευρώπης υπήρξε μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων που πτώχευσαν".Αναφερόμενος στη φορολογική μεταρρύθμιση, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οδηγεί σταδιακά στη δημιουργία ενός απλού, αντικειμενικού και δίκαιου -στην κατανομή των φορολογικών βαρών- συστήματος...

http://greece-salonika.blogspot.com/2009/05/blog-post_1597.html