Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

«Μετακομίζει» το ΚΙΜΕΘΕ;


Ένταση δημιουργήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών στις 30 Ιουνίου όπου συζητιότανε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για ανάκληση παραχώρησης χρήσης του Παλαιού Επαρχείου στο ΚΙΜΕΘΕ (Κέντρο Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας).
Φίλοι και μέλη του ΚΙΜΕΘΕ που βρισκόντουσαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αντέδρασαν στην πρόταση της δημοτικής αρχής, υποστηρίζοντας ότι αυτή οδηγεί στο κλείσιμο του Κέντρου.
Προκλητικός και αλαζονικός εμφανίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Σπύρος Παππάς ο οποίος σε παρεμβάσεις του καταφέρθηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε μέλη του ΚΙΜΕΘΕ με αποτέλεσμα ο πρώην πολιτευτής του Συνασπισμού στη Θεσπρωτία και μέλος του ΚΙΜΕΘΕ Γεώργιος Διαμάντης με δήλωσή του να κάνει λόγο για «εκφραστές της βαρβαρότητας στη επαρχία Φιλιατών».
Μπορεί η απόφαση για το ΚΙΜΕΘΕ να ανεβλήθη για επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η συνεδρίαση όμως ανέδειξε το σκοταδισμό, τη προχειρότητα και ανευθυνότητα που ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι αντιμετωπίζουν τα θέματα του πολιτισμού στην ακριτική πόλη των Φιλιατών.