Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Με Ηπειρωτικό χρώμα το Επικρατείας της Ν.Δ.


Ηπειρωτικό χρώμα έχει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ., αφού στην τρίτη θέση (εκλόγιμη) έχει συμπεριληφθεί η Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα, με καταγωγή από το Κουκούλι Ζαγορίου, μέχρι τώρα Γενική Γραμματέας Ισότητας και στην 10η θέση ο Κώστας Δημητρίου, μέλος του ΣΑΕ, που γεννήθηκε στην Γερμανία από γονείς Ηπειρώτες μετανάστες και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.

Και με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αποδεικνύεται ο δεσμός του Πρωθυπουργού με την Ήπειρο, αφού σπάνια Ηπειρώτες συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ενός κόμματος Εξουσίας και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση.
• Η Ευγενία Τσουμάνη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση σε θέματα Ευρωπαϊκού δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Urbino της Ιταλίας.
Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα Ισότητας των Φύλων. Μέσα από τον ρόλο των Κοινωνικών Εταίρων συνέβαλε στην υπογραφή Εθνικών Συμφωνιών (Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας), ιδιαίτερα στα ζητήματα συμφιλίωσης οικογένειας και εργασίας και γονικών αδειών και ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων γυναικών. Άρθρα της παλαιότερα έχουν δημοσιευθεί και στον «Πρωινό Λόγο»...
Όπως έχει δηλώσει παλαιότερα «το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον που μεγάλωσα πίστευε πολύ στην ποιότητα της εκπαίδευσης και στις ευκαιρίες για περισσότερη γνώση στη ζωή. Το Αρσάκειο, όπου φοίτησα, μου έδωσε την πρώτη ευκαιρία επαφής με την γαλλική γλώσσα. Η κουλτούρα ενός σχολείου κλασικής παιδείας δεν θα μπορούσε παρά να προωθεί την γνώση μιας γλώσσας της λογοτεχνίας, της ιστορίας, της τέχνης, μιας γλώσσας του κόσμου».
• Ο Κώστας Δημητρίου δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στον χώρο του Απόδημου Ελληνισμού, όπου είναι καταξιωμένος. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).
Γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας από γονείς μετανάστες με τόπο καταγωγής την Ήπειρο.
Σπούδασε στην Ελλάδα, παίρνοντας το πτυχίο της Δασοπονίας και στη συνέχεια στη Γερμανία, όπου έλαβε το πτυχίο Πληροφορικής και Οικονομικών.
Εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Πληροφορικής του University of Applied Sciences της Κολωνίας.
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας – ΟΕΚ – Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Ιδρύματος της ΟΕΚ. Πρόεδρος του Ελληνο – γερμανικού Πολιτιστικού Κέντρου Κολωνίας. Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Κολωνίας. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κολωνίας.
• Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Γιώργος Σουφλιάς.
Ακολουθούν ο Δημήτριος Σιούφας, πρόεδρος της Βουλής, η Ευγενία Τσουμάνη - Σπέντζα, Γ.Γ Ισότητας του υπουργείου Εσωτερικών, η Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας, ειδική σε θέματα κλιματικών αλλαγών, ο Ε. Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος, η Ισμήνη Κριάρη, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου, ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Νίκη Γκοτσοπούλου δρ Νομικής, Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Κώστας Δημητρίου, μέλος του ΣΑΕ, η Ιωάννα Καλατζάκου - Τσατσαρώνη, δικηγόρος με ειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο στο Παρίσι, ο Ιωάννης Οικονόμου, ΓΓ Καταναλωτή, πτυχιούχος Γεωπονικού Πανεπιστημίου.
Τη δωδέκατη τιμητική θέση καταλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος Μ. Έβερτ, στον οποίο ο Καραμανλής έστειλε ευχαριστήρια επιστολή για τη μακρόχρονη προσφορά του.


http://www.proinoslogos.gr/pn/index.php?module=pagesetter&func=viewpub&tid=11&pid=7340