Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Oμιλία Τσίπρα στα Ιωάννινα


Για ενότητα και συσπείρωση της αριστεράς προς όφελος της κοινωνίας, έκανε λόγο από τα Γιάννενα σε ομιλία του στην πλατεία Ταχυδρομείου, ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία για "πλαστά στοιχεία για την ανεργία, η οποία αυξάνεται συνεχώς", ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τα προγράμματα "stage" που "κρατούν σε ομηρία χιλιάδες οικογένειες".
Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για "άσφαιρους διαλόγους στο ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων πρωθυπουργών, που απέφυγαν να μπουν στην ουσία των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες", ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, υπογράμμισε ότι "αποφεύγει να δεσμευτεί για το τι θα κάνει την επόμενη των εκλογών αν εκλεγεί πρωθυπουργός, στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, την οικονομία, αλλά και τα εθνικά θέματα", λέγοντας ότι δίνει τη "στερεότυπη απάντηση, θα το δούμε μετά".
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε και για συνολική κρίση ενός συγκεκριμένου μοντέλου πολιτικής που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία, το οποίο είναι σε βάρος των πολιτών και προς όφελος των πολυεθνικών...

Και στην αποψινή ομιλία του παρουσίασε τους άξονες πολιτικής για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που στηρίζονται στην επιχορήγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την εγγύηση του κράτους, στο δημόσιο έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, στη δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις προκειμένου αυτές να στηριχθούν, στην κατάργηση του "ΤΕΙΡΕΣΙΑ" και στη δημιουργία μιας νέας δημόσιας υπηρεσίας που να λειτουργεί με αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια, αλλά και στο άμεσο κλείσιμο των εισπρακτικών εταιριών, που τρομοκρατούν τους πολίτες.

Επίσης, ζήτησε να αλλάξει η νομοθεσία για τα πολυκαταστήματα και τα μεγάλα σούπερ-μάρκετ που κατακλύζουν όλη την Ελλάδα και κυρίως τα μεγάλα αστικά κέντρα, εξαφανίζοντας τις μικρές επιχειρήσεις