Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου ορίστηκε σήμερα η κα Φιλιώ Ζαράχη


Ανακοινώθηκαν σήμερα από την ίδια την υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου, οι δεκατρείς νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, για πρώτη φορά θα έχουμε "άρωμα" γυναίκας, μιας και στα ηνία της Ηπειρωτικής εκπαίδευσης τοποθετήθηκε η κα Νόκα-Ζαράχη Τριανταφυλλιά (Φιλιώ).
Ειδικότερα, η ηγεσία του υπουργείου φέρνοντας νέα πρόσωπα στις συγκεκριμένες σημαντικές θέσεις, επιδιώκει να δώσει νέο αέρα στη διοίκηση της εκπαίδευσης, αφού οι περιφερειακοί διευθυντές θα ασκήσουν τη διοίκηση, τον έλεγχο και την εποπτεία σε όλες τις υπηρεσίες που άπτονται των αρμοδιοτήτων της εκπαίδευσης στην Περιφέρειά μας. Ανάμεσα σε άλλα, θα διαχειρίζονται την εκπαιδευτική πολιτική, θα εισηγούνται στον υπουργό για τα θέματα της αρμοδιότητός τους και θα έχουν την ευθύνη της σύνδεσης των περιφερειακών υπηρεσιών με την κεντρική διοίκηση...

Η κα Φιλιώ Ζαράχη γεννήθηκε το 1954. Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού μήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει πτυχίο της Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και πτυχίο επάρκειας Αλβανικής γλώσσας. Υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι Διευθύντρια του Β' Γυμνασίου Ιωαννίνων - Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και Τάξεων Ένταξης (ειδική αγωγή) από το 2002 έως σήμερα. Διετέλεσε υπεύθυνη του Γραφείου Προγραμματισμού με αντικείμενο Παιδεία-Νέα Γενιά και Πολιτισμός της Νομαρχίας Φλώρινας. Διετέλεσε μέλος της δημοτικής επιτροπής παιδείας, ενώ υπήρξε Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε Ιωαννίνων και αιρετή στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε Ιωαννίνων για τρεις θητείες.