Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Το 11525 - «Μαζί για το παιδί» δίνει συμβουλές και υποστήριξη


Και την Ήπειρο καλύπτει μια καινούργια τηλεφωνική γραμμή για το παιδί, που εγκαινίασαν ο ΟΤΕ και η οργάνωση «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί», με στόχο την παροχή συμβουλών σε παιδιά, εφήβους και γονείς.
.
Η γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.00 έως τις 21.00 και με χρέωση μιας αστικής μονάδας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για να μοιράζονται ερωτήματα και προβλήματα που αφορούν παιδιά και εφήβους. Ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη και κατευθύνσεις για κάθε περίπτωση.
Συγκεκριμένα, όσοι καλούν στον πενταψήφιο αριθμό 115 25 θα έχουν δωρεάν συμβουλευτική στήριξη για την ψυχική υγεία των παιδιών, την άσκηση βίας μέσα στην οικογένεια, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, την Ένωση και τα σωματεία της.
Στην ίδια γραμμή θα μπορούν να γίνονται ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων, οι οποίες θα αποστέλλονται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Επίσης, οι καλούντες θα ενημερώνονται για τις υπηρεσίες και τους φορείς για τα παιδιά που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.
Ο ΟΤΕ υποστηρίζει τα τελευταία 6 χρόνια το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας με τίτλο «Σχέση Ευθύνης». Η υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των παιδιών είναι στις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος.
Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αποτελείται από 10 κοινωφελείς φορείς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνεργάζονται, από το 1996, σε ένα πλαίσιο αγάπης, αλληλεγγύης και ισοτιμίας για να βοηθήσουν το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, το παιδί κι ιδιαίτερα το παιδί σε ανάγκη. Οι προσπάθειες της Ένωσης αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν ετησίως 5.000 παιδιά με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, οικογενειακά προβλήματα και βαριές αρρώστιες προσφέροντας τους καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον.